Exclusief voor abonnees

Sally vermoordde haar tirannieke echtgenoot: tien jaar later erft ze ruim een miljoen na historisch besluit

Richard en Sally Challen
RV Richard en Sally Challen
Een vrouw die haar man heeft gedood en daarvoor negen jaar in de cel zat, krijgt van een rechtbank in Engeland toch het recht op zijn erfenis. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Normaal verlies je het erfrecht als je de erflater hebt gedood. Maar omdat de vrouw na jaren psychologisch geweld van haar echtgenoot labiel was geworden, mag ze nu toch meer dan een miljoen euro erven. Haar twee zonen steunen haar volledig.

Op de ochtend van de 31ste augustus 2010 neemt Sally Challen een hamer en slaat daarmee twintig keer op de schedel van haar man Richard, terwijl die spek en eieren zit te eten. Omdat hij na de aanval nog ademt, propt ze een theedoek in zijn mond en wacht ze tot hij stikt. Dan legt ze een briefje op zijn borst waarop ze heeft geschreven: ‘Ik hou van je. Sally’. Vervolgens doet ze de vaat – Richard wou altijd dat het huis kraaknet was - en trekt ze naar haar eigen huis, want de twee leefden al een tijdje gescheiden. ’s Anderendaags vertelt ze een familielid wat ze heeft gedaan en kondigt ze haar zelfmoord aan. Een interventieteam heeft uren nodig om haar te overtuigen niet van een klif te springen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Roeloffzen

  oké, waar gaan we naartoe, geef iedereen vrijgeleide.

 • gerda Beynen

  Kan die vrouw goed begrijpen. Leef nu maar geniet van het leven na al die jaren van ongeluk.

 • jenny stevens

  Goed zo en ik kan haar goed zeer goed begrijpen !

 • Raf Van den Brande

  Mooi zo , hopelijk kan ze er nog jaren van genieten