Salah Abdeslam bedreigt cipier in gevangenis: "Ongelovige", "Hond", "Op een dag zal je mijn voeten kussen"

Salah Abdeslam
Belga Salah Abdeslam
De interacties tussen Salah Abdeslam en de cipiers van de gevangenis verlopen niet bepaald in een goede sfeer. De terrorist heeft recent een bewaker bedreigd tijdens de bedeling van de maaltijden, zo meldt de Franse krant Le Figaro.

Sinds twee jaar zit Abdeslam opgesloten in een streng bewaakte afdeling van de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs.

In een rapport van 7 september maakt de penitentiaire instelling melding van een incident waarbij een cipier werd bedreigd door de terrorist.

"Waarom kijk je naar me, stuk onbenul. Jij bent niet meer dan een idioot, kom naar mijn cel en ik leg het je uit. Ik ben een moslim en jij bent een ongelovige, een hond; op een dag zal dat veranderen en zal je mijn voeten kussen", dreigde Abdeslam.

Het voorval werd gerapporteerd aan de antiterroristische aanklager en de directie van het gevangeniswezen.
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Winters

  Als wij kritiek hebben op de islam schildert men ons af als racisten. Omgekeerd noemt men dit vrije meningsuiting. De islam is wel degelijk een gevaar voor het Westen.

 • jan peeters

  De religie van de vrede...Lees even resolutie 1743 nog eens...

 • Fredien Vandervekens

  Unia moeit zich niet in Franse gevangenissen ! Zover reikt de linkerarm van Elsje niet ! S&V krijgt de hoogste prioriteit !

 • Johan Beyls

  Jaja...het kiesvee van links...ze zijn zo braaf heren Calvo, Crombez en Mertens...breng links aan de macht en we zullen inderdaad op een dag hun voeten kussen...manmanman

 • bob jansens

  hij vertelt gewoon wat er in de koran staat...