Sagrada Familia krijgt na meer dan 130 jaar bouwen zowaar een bouwvergunning

AFP
De beroemdste kerk in aanbouw, de Sagrada Familia in Barcelona, heeft na meer dan 130 jaar bouwen daar ook toestemming van de gemeente voor. 

Burgemeester Ada Colau van de stad heeft met de kerk een akkoord gesloten dat de bouw van het architectonisch uitzonderlijke bouwwerk regulariseert. Ze spreekt vandaag van een historische dag voor Barcelona.

De kerk betaalt voor de vergunning over de komende tien jaar verspreid 36 miljoen euro aan de gemeente. Dat geld gaat naar verbetering van het openbaar vervoer rond de basiliek, die is ontworpen door Antoni Gaudí (1852-1926). De eerste steen werd in 1882 gelegd. Volgens de jongste plannen moet de kerk in 2026 af zijn.

EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucien lemahieu

  zonder bouwvergunning, noch milieu impact studie, dus afbreken.

 • M Van Ackerbroeck

  @Noël Dierickx. Als je met de juiste blik naar de gewelven van de Sagrada kijkt; Dan pas besef je wat een genie Gaudi geweest is.

 • romy verhove

  Dit is een attractie...

 • chris delanghe

  kunnen moeilijk alles laten afbreken toch?

 • Urban Vyaas

  Belachelijke geldklopperij van een socialistische burgemeester. En wat zou ze gedaan hebben mocht de kerk niet over de brug gekomen zijn? Afbreken dat ganse boeltje? Weg met de grootste attractie van Barcelona?