Sagrada Familia heeft na 130 jaar eindelijk een bouwvergunning

Na meer dan 130 jaar zijn de werkzaamheden aan de basiliek Sagrada Familia in Barcelona eindelijk gelegaliseerd. Gisteren is in de Spaanse stad de bouwvergunning ondertekend. Tot nu toe was al het werk aan het beroemde ontwerp van Antoni Gaudí eigenlijk illegaal.

Sagrada Familia moet wel flink in de buidel tasten voor de vergunning. Die kost namelijk 4,6 miljoen euro. Daarnaast moet 36 miljoen euro worden betaald voor verbetering van de bereikbaarheid.

De eerste steen van de basiliek werd al in 1882 gelegd. Sindsdien wordt er permanent aan de beroemde kerk gebouwd, bepaalde onderdelen moesten zelfs al gerenoveerd worden. Dat het zo lang duurt, komt doordat de bouw niet is gesubsidieerd en wordt betaald uit donaties en toegangskaartjes. 

Naar verwachting is de Sagrada Familia in 2026 klaar. Gaudí zelf verongelukte in 1926 toen hij op weg naar de bouwwerf werd aangereden door een tram.

Zicht op de Sagrada Familia, Barcelona.
Shutterstock Zicht op de Sagrada Familia, Barcelona.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robbe De Brabanter

  Het zal wel nog wat langer duren, met die spaanse mentaliteit

 • Eddy Van der Vliet

  We wisten dat administratieve molens langzaan malen maar deze komt zeker in het Guinness recordboek.

 • victor vandesande

  Ik ga nooit naar een kerk voor iets religieus, maar dit is een qrchitecturaal wonder . Zelden is mijn mond zo opengevallen als toen ik dit zag.

 • Liam Deburghgraeve

  En als ze dat niet kregen, moesten ze dat dan weer afbreken?