Saakasjvili en Kouchner geëvacueerd uit Gori

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner (l.) en de Georgische president Michail Saakasjvili werden in allerijl geëvacueerd toen een onbekende helikopter boven de Georgische stad Gori vloog.
UNKNOWN De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner (l.) en de Georgische president Michail Saakasjvili werden in allerijl geëvacueerd toen een onbekende helikopter boven de Georgische stad Gori vloog.

Omwille van een verdachte helikopter boven de Georgische stad Gori zijn de Georgische president Michail Saakasjvili en de Franse minister van Buitenlandse zaken Bernard Kouchner vandaag met spoed geëvacueerd, zo heeft een journalist van het Franse persbureau AFP vastgesteld.

Alerte lijfwachten
Toen beide bewindslieden zich in de grootste Georgische stad nabij de afvallige Georgische deelrepubliek Zuid-Ossetië bevonden, vloog een onbekende helikopter over. Uit veiligheidsvoorzorg hebben de lijfwachten van Saakasjvili hun baas in een zwarte geblindeerde terreinwagen geduwd en "weg weg weg" geroepen. De Fransman werd met een andere wagen weggebracht. Beide politici kozen razendsnel het hazenpad.

In het kader van zijn bezoek aan Georgië trok Kouchner ook naar Gori om daar slachtoffers van het conflict rond Zuid-Ossetië te ontmoeten. (belga/mvp)