Ryanair verlengt forse beperking vluchtaanbod tot 9 april

Een toestel van Ryanair in Dublin.
AFP Een toestel van Ryanair in Dublin.
De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair verlengt de forse beperking van haar vluchtaanbod met een week, tot 9 april. Dat heeft Ryanair bekendgemaakt. Vanwege de coronacrisis houdt Ryanair momenteel ruim 90 procent van haar vliegtuigen aan de grond. De maatschappij zegt samen te werken met de Europese regeringen om te trachten bepaalde luchtverbindingen open te houden.

Sinds 27 maart voert Ryanair nog maar 25 verbindingen uit, waaronder Brussel-Dublin. Het gaat om "vitale verbindingen" van en naar Ierland en van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het minimale programma werd aangekondigd tot 2 april, maar wordt nu dus verlengd tot 9 april.

"Al deze toestellen worden dagelijks gedesinfecteerd. Met de lage bezettingsgraad wordt de social distance aan boord geoptimaliseerd", aldus de luchtvaartmaatschappij. 

Lees ook: Nog 27.000 Belgen vast in buitenland (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.