Ryanair-piloten halen tweede slag binnen: ook cao voor Ierse piloten

Photo News
De Ierse budgetvlieger Ryanair heeft zijn tweede cao beet. Nadat een week geleden de in Italië gebaseerde piloten voor een collectieve overeenkomst hadden gestemd, keurden nu ook de Ierse piloten van Ryanair zo'n akkoord goed. 

De Ierse cao legt regels rond anciënniteit vast, waar onder meer promoties en transfers naar andere basissen aan gelinkt zijn.

"De resultaten van vandaag tonen dat álle piloten van mening zijn dat dit voorstel de eerste stap is naar transparantie en een rechtvaardige behandeling van Ryanair-piloten, terwijl het Ryanair zal helpen om piloten te werven en te behouden", stelt Ialpa in een persbericht.
 Ialpa (Irish Airline Pilots Association) is een onderdeel van de vakbond Fórsa. 

Verheugd

Ook Ryanair reageert verheugd op de goedkeuring. De budgetvlieger had er na de pilotenstakingen mee gedreigd de in Dublin gebaseerde vloot met een vijfde te verkleinen, wat driehonderd banen in gevaar zou brengen. "We zullen dit akkoord voorleggen aan de raad van bestuur en vragen om de beslissing om komende winter zes toestellen weg te halen uit Dublin, te heroverwegen", stelt Ryanair in een tweet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.