Ryanair ontslaat zes werknemers na verspreiden van nepfoto

Twitter
Ryanair heeft zes werknemers ontslagen vanwege het verspreiden van een beschadigende foto die de wereld rondging. Op het beeld was cabinepersoneel te zien, slapend op de grond van een Spaanse luchthaven. Volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij gaat het om een nepfoto. 

Het kiekje werd veel verspreid op sociale media en zorgde voor ophef. De foto zou namelijk aantonen hoe slecht de werkomstandigheden zijn voor het Ryanair-personeel.

Volgens de BBC zijn de zes werknemers nu ontslagen op basis van - zo zegt Ryanair - “grove misdragingen’’. De prijsvechter vindt dat de foto voor reputatieschade zorgt, die veroorzaakt is door het zestal. Eerder verspreidde Ryanair al een video waarop werd aangetoond dat de foto in scène is gezet. 

De commotie komt voor Ryanair op een slecht moment. De maatschappij ligt onder vuur vanwege de slechte arbeidsvoorwaarden die het zou hanteren voor haar personeel.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Overveldt

  Vele reacties roepen bij mij vragen op, vinden het normaal dat die werknemers ontslagen worden. Misschien was het een ludieke actie ofwel bedoeld als grap... Nooit zelf iets uitgestoken????

 • niko de groot

  @Christiaan Goethals , als jij nog maar een fractie mensen een leven zou bezorgen , zoals die mannen voor jobs en inkomens zorgen zou je recht van spreken hebben : gazettenheld .

 • mieke jansens

  terecht!

 • Luc Lievens

  Inderdaad...terecht!

 • Charlotte De greef

  Terecht! Dat is laster en eerroof!