Ryanair biedt British Airways ‘Geografie voor Dummies’ aan nadat piloot per ongeluk in Edinburgh landt (en krijgt nadien zelf volle laag)

Twitter
Ryanair heeft British Airways via Twitter bij wijze van grap hulp aangeboden nadat een piloot van de Britse luchtvaartmaatschappij per ongeluk naar de Schotse Edinburgh was gevlogen in plaats van Düsseldorf. “Hé, British Airways, we hebben een cadeau voor je”, werd op Twitter gepost bij een foto van de omslag van het boek ‘Geografie voor Dummies’.

De grap kwam nadat een vliegtuig van British Airways gisteren onbedoeld een flinke omweg had gemaakt. De vlucht moest eigenlijk in het Duitse Düsseldorf landen, maar kwam terecht in Edinburgh, Schotland. De passagiers werden zich pas bewust dat ze in het verkeerde land arriveerden toen het toestel al aan de landing begon. Toen de piloot werd ingelicht, kwam die - spreekwoordelijk - uit de lucht vallen.

Via het officiële Twitteraccount van British Airways werd de post van Ryanair meteen beantwoord met “Niemand is perfect. Lolly.” Maar nadien kreeg Ryanair zelf de volle laag. Verschillende mensen posten variaties op de ‘dummies’-grap. Met ‘Klantenservice voor Dummies’ en ‘Arbeidswetgeving voor Dummies’ werd duidelijk verwezen naar de volgens sommigen gebrekkige service en het sociaal conflict dat vorig jaar uit de hand liep bij de Ierse lagekostenmaatschappij.

“Hoeveel vraag je aan British Airways voor dat boek want je mag het niet gratis weggeven”, vroeg iemand anders zich nog af. Nog een andere Twitteraar wees erop dat een piloot van Ryanair in januari zelf “een vergissing” maakte. Een vliegtuig uit Londen zou toen geland zijn in het Roemeense Timisoara in plaats van het Griekse Thessaloniki.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Humor ala Ryanair. Lachen met de pech van anderen.Toen Sky Europe failliet ging droegen hun vliegtuigen de slogan byby Sky Europe. Zeer triestig en wansmakelijk, hopelijk keert het zich ooit tegen hen.

 • Patrick Vandeputte

  Piet, dan mag hij samen gaan met die piloot van Ryanair die in het Roemeense Timisoara landde in plaat van het Griekse Thessaloniki. Lachen met een ander over een fout die je onlangs zelf gemaakt hebt, hoe kinderachtig en oerdom. Een "Dummies" boek voor Ryanair zou zeker gepast zijn.

 • Gunter Verleyen

  De piloot heeft wel zijn vluchtplan gevolgd dat hij had gekregen, het zijn zijn oversten (je weet wel die mensen die teveel betaald worden voor wat ze doen) die het verkeerde vluchtplan hebben gegeven

 • piet devlieger

  Ik vind het anders wel een goeie reactie. Een piloot die naar Düsseldorf moet vliegen en pas na de landing verwonderd verneemt dat hij in Edingburgh geland is heeft zo'n boek hard nodig. Terwijl hij dat instudeert kan hij als vorkhefchauffeur gaan werken.