Ryanair aanvaardt rolkoffertje niet langer als gratis handbagage

REUTERS
De Ierse lagekostluchtvaartmaatschappij Ryanair aanvaardt rolkoffertjes niet langer als handbagage. Reizigers moeten dit stuk bagage per 1 november tegen extra kosten laten inchecken als bagage voor de vrachtruimte. De nieuwe regels zullen ook gelden voor andere uit de kluiten gewassen handbagage.

Reizigers van Ryanair mogen tassen en koffers tot een gewicht van tien kilo nu nog zelf het vliegtuig mee in nemen. Binnenkort mogen alleen rug-, hand- of laptoptassen van normaal formaat gratis mee het vliegtuig in. Passagiers met een zogeheten priority-ticket mogen ook met hun rolkoffer bij de hand aan boord.

Volgens Ryanair zijn de nieuwe regels nodig om passagiers vlotter aan boord te laten gaan, wat ook weer zal leiden tot minder vertragingen.

De Ierse prijsvechter zal een tarief van 6 tot 10 euro rekenen voor het inchecken van koffertjes en backpacks.
104 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Leysen

  Groot gelijk.

 • philippe decock

  Nu ook nog in scholen verbieden want daar is de trend van "rolboekentassen" ook al losgebroken heb ik gemerkt. Ronduit belachelijk.

 • joannes Roderigas

  hij moet toch ergens het geld halen voor de lonen van zijn personeel.

 • Jan Van Rompaey

  Wie wil er nu nog vliegen met Ryanair? Alleen profiteurs op het zweet van de werkende piloten en het cabine personeel van Ryan, de gierigaards.

 • raul mechelen

  en nu hopen met de brexit dat er geen vliegtuigen meer komen met engelsen!