Ryan had een miljoen (!) retweets nodig voor hij asielhondje mocht adopteren en wordt omvergeblazen door de kracht van het internet

Ryan kan met de kleine Milli zijn geluk niet op.
Instagram/MillitheShepherd Ryan kan met de kleine Milli zijn geluk niet op.
Met zijn volle rosse baard ziet Ryan Sesselman er niet uit als een 19-jarige die nog bij zijn ouders woont. Maar toen Ryan een schattige pup in het asiel zag zitten, moest de jongeman toch echt aan zijn moeder vragen of hij haar mocht hebben. Moeder Sesselman liet zich niet zomaar paaien en stelde een voorwaarde. Een eis waaraan Ryan nooit gedacht had te kunnen voldoen.

Zijn moeder stond niet direct te springen bij de gedachte nog een hond in huis te halen. Het gezin heeft al twee viervoeters. Ryan stelde haar voor om Twittergebruikers de knoop te laten doorhakken. "Hoeveel retweets zijn er nodig om je over de streep te trekken’’, vroeg hij haar. "Tienduizend?’’ Maar mevrouw Sesselman vond tienduizend niet genoeg en antwoordde: "Een miljoen’’.

Met amper tweehonderd volgers op Twitter is Ryan niet direct een beroemdheid. Het idee dat de tweet met zijn smeekbede om het hondje te mogen adopteren sowieso aandacht zou krijgen, leek hem al onwaarschijnlijk. Maar een miljoen? 
Ryan liet zich niet door de gedachte afschrikken en zette hoopvol zijn berichtje online. "Ik besloot het erop te wagen’’, zegt de student uit New York. Het onwaarschijnlijke gebeurde. Twitter barstte los.

Ryan Sesselman on Twitter

She's tough. But she's worth it

Top 10 meest gedeelde tweets ooit

"Ik postte het ’s middags en toen ik de volgende ochtend wakker werd, had ik 222 retweets’’, vertelt de Amerikaan, nog steeds onder de indruk. "Samen met mijn vrienden zag ik het aantal retweets alleen maar omhoog gaan.’’ De dag erna stond de teller al op 149.000. De dierenvriend geloofde zijn ogen niet.

"Het was ongelofelijk om te zien dat zoveel mensen het bericht hadden gedeeld en vanaf dat moment ging het allemaal nog sneller.’’ Binnen vier dagen had Ryan zijn miljoen retweets bij elkaar, waarmee zijn berichtje bij de tien meest gedeelde tweets ooit hoort.

Ryan Sesselman on Twitter

Welcome to the family Milli. Look at her and mom they love each other already!!! If any of you want to see more pictures of her she has an Instagram called "millithesheperd". Thank you all so much. Truly amazing.

Op slag verliefd

"Mijn moeder kon het niet geloven’’, lacht hij. "Ze dacht dat het nooit zou gebeuren." Moeder Sesselman hield zich echter aan haar woord en haalde nog diezelfde dag samen met haar zoon het hondje op. "Ook zij was op slag verliefd. We vulden de adoptiepapieren in en namen haar mee naar huis."

Ryan is er inmiddels van overtuigd dat het allemaal gewoon zo moest gaan. "Ze was voorbestemd om bij onze familie te komen", zegt hij. Uit dankbaarheid voor het onvoorstelbare aantal retweets dat hij kreeg, heeft hij het hondje Milli genoemd. Ze heeft zelfs haar eigen Instagramaccount. "Ze maakt ons heel erg blij", zegt Ryan dolgelukkig.

Ryan Sesselman on Twitter

She loves the outdoors! Full of energy

Me and Dad on our first day together!

1,014 vind-ik-leuks, 34 reacties - Milli the German Shepherd (@millitheshepherd) op Instagram: 'Me and Dad on our first day together!'
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Elke Celis

  Verzorg haar maar goed en geniet van elkaars gezelschap, gefeliciteerd :))

 • kevin verelst

  Peter, die hebben ze laten inslapen... bleek een zeer pijnlijke huidinfectie te hebben gehad.

 • Peter Van de Velde

  Weet er iemand of er nog nieuws is geweest over de eigenaar van dove en blinde scheper die aan een boom vastgeketend werd vlak over de belgische grens in nederland? Plots horen we weeral niets meer.

 • Eida Lam

  Wel een koddig beestje, ik zou er ook twee keer over moeten nadenken als ik dat zag.

 • Marc Haaren

  Als tweet moeten beslissen of je een hond krijgt: erg, heel erg...