Ryan (7) verdient 22 miljoen dollar per jaar door speelgoed te testen en nu is hij de best verdienende YouTube-ster

Ryan kan zijn geluk niet op
YouTube Ryan kan zijn geluk niet op
Kleine Ryan was fan van een andere ‘speelgoedtester’ op YouTube en dat wilde hij ook. Zijn ouders stemden toe en het bleek een zeer lucratieve beslissing te zijn. De Amerikaanse jongen (7) harkt de miljoenen binnen en is nu zelfs uitgeroepen tot de best verdienende YouTube-ster in de prestigieuze lijst van Forbes.

Vorig jaar stond hij nog op de achtste plaats, maar nu heeft hij dus de koppositie beet na een onwaarschijnlijk succes als het enige kind in de lijst van best verdienende YouTubers - die voornamelijk uit gamers bestaat. Zo wist Ryan op een jaar tijd 22 miljoen dollar (ruim 19 miljoen euro) te verzamelen. Een jaar eerder ging het nog om 11 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro). Een verdubbeling dus.

Het begon allemaal in maart 2015 toen de jongen aan zijn ouders vroeg om zelf speelgoed te testen en daarvan filmpjes te maken. In juli 2015 ging een video van Ryan viraal en dan was het hek helemaal van de dam. Het filmpje (zie hieronder) haalde meer dan 900 miljoen views.

Ryan (zijn achternaam en woonplaats blijven geheim om zijn privacy te beschermen) is ondertussen bijna vier jaar bezig met wat hij het allerliefste doet op zijn eigen YouTube-kanaal ‘Ryan ToysReview’: speelgoed uitpakken en testen. En dat loopt als een trein. Zijn YouTube-kanaal telt 17 miljoen abonnees en sinds begin dit jaar heeft hij ook een eigen speelgoedlijn in samenwerking met Walmart. Zijn filmpjes genereerden in totaal al 26 miljard views.

Nu heeft Forbes bekendgemaakt dat hij de best verdienende YouTube-ster is. Zijn moeder is verantwoordelijk voor het kanaal en is daar fulltime mee bezig. Zijn ouders zetten al dat geld opzij zodat Ryan en zijn broers en zussen later kunnen studeren. Is Ryan het testen van speelgoed op een gegeven moment beu, dan stopt het, beweren zijn ouders. Maar de hele familie heeft tegen dan een geweldig appeltje voor de dorst.




5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Vlaeminck

  Sparen voor zijn studies? Het enige dat die kleine nog moet leren is om later zijn geld goed te beheren en investeren zodat hij royaal van zijn interesten kan leven en die is al binnen voor de rest van zijn leven. Het is hem gegund, je moet er maar opkomen om dit te doen en er kruipt ook veel tijd en moeite in om dit goed te doen op YouTube.

 • Johnny Verbist

  Zijn ouders zijn miljonairs zal je bedoelen als je naar de oude filmpjes kijkt zie je dat ze de gesponsorde producten opdringen aan Ryan en hij niet de reviews doet maar zijn ouders een script voor hem maken. Dan moet je eens kijken naar de views/reacties/likes verhouding; bij normale channels zijn er tienduizenden reacties en likes voor honderdduizend views bij ryan zijn er tienduizend reacties voor miljoenen views: subbot?

 • karin de Kok

  Hier noemen ze da kinderarbeid

 • Freddie Lamers

  De ene kinderarbeid is de andere niet.

 • mike dierickx

  Kom op zeg, alsof dat kind ook maar enige inbreng heeft. Alle succes is toe te schrijven aan de ouders die het youtube systeem handig weten uit te melken en hoogstwaarschijnlijk de wettelijke grenzen ivm kinderarbeid opzoeken ten koste van hun kind.