Ruzie tussen jonge Belgen en Nederlanders escaleert in wilde achtervolging in Breda

ANP XTRA
Een ruzie tussen een vijftal jonge Belgen en twee Nederlanders is zaterdagnamiddag volledig geëscaleerd in Breda (Noord-Brabant). Twee auto's achtervolgden elkaar in de Nederlandse stad en raakten elkaar ook. Achteraf bleek dat in een van de auto's een verboden slagwapen lag, mogelijk ook een vuurwapen. Zeven verdachten zijn opgepakt.

De politie ontving rond 16.30 uur meerdere meldingen van een gevaarlijke achtervolging door Breda. Een Belgisch en Nederlands voertuig zouden elkaar zijn beginnen te achtervolgen na een ruzie. De twee auto’s raakten elkaar daarbij ook, de voertuigen liepen schade op.

Uiteindelijk stopte de achtervolging nabij het Stationsplein. De inzittenden vluchtten vervolgens een hotel binnen. Een 20-jarige Belg sprak enkele boa-handhavers (ongewapende stadswachten die iemand staande mogen houden, red.) aan. Zij zagen dat onze landgenoot een ploertendoder (een soort gummiknuppel met een loden kop; in Nederland en in ons land verboden, red.) en een mogelijk vuurwapen bij zich droeg, waarop hij voor alle veiligheid in de boeien werd gezet. Bij aankomst van de politie nam zij de verdachte over. 

Twee mannen uit Roosendaal (19 en 20 jaar) werden eveneens opgepakt. De twee beschadigde auto’s en de twee wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is op dit moment onbekend of het ook echt een vuurwapen betreft.

Niet veel later verschenen nog vier Belgen (in de leeftijd van 20 tot en met 22 jaar) op het politiebureau in Breda. Zij gaven aan bij de ruzie betrokken te zijn. De politie hield ook hen aan als verdachten. Waarom er een ruzie is ontstaan, met daaropvolgend de achtervolging, is op dit moment niet duidelijk. Hier doet de politie onderzoek naar.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Van Geel

  Wat een tuig die “Belgen” en die “Nederlanders”!

 • Jan Vanachter

  Iedereen weet wat die jonge gasten in Breda gaan zoeken maar dat wordt gedoogd.

 • Peter Janssen

  De afwezigheid van informatie over de achtergrond van zowel belgische als nederlandse 'jongeren' valt weer op...manipulerende pers leert het echt nooit, he?!

 • Bjorn Goossens

  @johan vanderstappen, wij gingen vroeger zo vaak uit in Breda, en niet voor de dingen die jij insinueert, maar gewoon omdat het een gezellige stad is

 • Johan Vanderstappen

  tja waarom....is dat nog een vraag? Paar Belgen die in Breda iets gaan zoeken......