Ruzie op Facebook over politiek eindigt in schietpartij

De schutter verloor zijn beheersing tijdens de online ruzie, waarna hij gewapend naar de woning van de andere man trok en die neerknalde.
ANP, Tampa Bay Times De schutter verloor zijn beheersing tijdens de online ruzie, waarna hij gewapend naar de woning van de andere man trok en die neerknalde.
Een ruzie over politiek op Facebook is in de Verenigde Staten volledig uit de hand gelopen. Een boze 44-jarige man sprong in de auto en opende het vuur op een andere gebruiker van de sociaalnetwerksite, meldt de lokale krant Tampa Bay Times. Het slachtoffer (46) belandde met meerdere schotwonden in het ziekenhuis.

De schutter had ruzie gekregen met iemand die zijn stemrecht was verloren vanwege zijn criminele verleden. Die man stelde in een discussie over Donald Trump in elk geval te willen meepraten over politiek. Zijn digitale gesprekspartner zou hem vervolgens hebben toegebeten dat hij dan maar op het rechte pad had moeten blijven.

De ruzie leidde tot wederzijdse bedreigingen. De ex-gedetineerde stuurde uiteindelijk zijn adres in Tampa met een uitnodiging om het persoonlijk uit te vechten. Daarop greep de andere kemphaan een AR-15-geweer en een pistool, waarna hij in de auto sprong om daar gehoor aan te geven.

Het is doodeng dat ik zo mijn zelfbeheersing kon verliezen

Amerikaanse schutter

De schutter gaf zich na de schietpartij over aan de politie. Hij is inmiddels op borgtocht vrij. De man zegt in de krant erg geschrokken te zijn van zijn gedrag. "Ik ga naar een therapeut of zoiets, want het is doodeng dat ik zo mijn zelfbeheersing kon verliezen." De Amerikaan beweert dat hij door het lint ging omdat de andere man zijn gezin bedreigde.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peggy Vandevelde

    Ze hadden beter getweet, kon Trump er nog eens tussenkomen. Lol