Ruzie loopt uit de hand: man onder trein geduwd in Nederland

Gisteravond kwam een Nederlandse man om het leven nadat hij werd gegrepen door een trein in het Gelderse Wijchen. De man was op het spoor terechtgekomen bij een vechtpartij. De 32-jarige Nijmegenaar kon niet meer op tijd op het perron klimmen. Drie mannen en een vrouw zijn opgepakt.

Twee Nederlandse carnavalvierders kregen in de trein van Nijmegen naar Wijchen ruzie. Ze belden beiden vrienden om hen te komen helpen en de twee groepen troffen elkaar op het NS-station in Wijchen. Er ontstond volgens de politie een massale vechtpartij. Twee mannen vielen op het spoor. Of dat ook de mannen waren die in de trein al ruzie hadden gekregen is nog niet duidelijk. De politie zoekt woensdag ook uit of de man die onder de trein terechtkwam is gehinderd door rivalen toen hij weer op het perron wilde klimmen.

Op het Wijchense station was het vanwege carnaval druk toen de vechtpartij uitbrak. Veel mensen hebben gezien dat de Nijmegenaar onder de trein kwam. De geschokte toeschouwers zijn opgevangen in de naastgelegen brandweerkazerne. De carnavalsfeesten in het centrum van Wijchen zijn dinsdagavond gewoon doorgegaan. Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen is geschokt en sprak woensdagmorgen van een "ernstig incident.''

Drie Wijchenaren van 23 tot 31 jaar en een Nijmeegse vrouw van 24 jaar werden opgepakt.