Ruzie loopt uit de hand in Berlijns station: man onder aankomende metro geduwd

thinkstock
In de Duitse stad Berlijn is een ruzie in een metrostation afgelopen nacht dramatisch afgelopen. Een van de betrokkenen werd onder een aankomende metro geduwd en overleefde dat niet. De politie is een moordonderzoek gestart, zo meldt ze zelf op Twitter.

Volgens de Duitse nieuwssite Focus zou het incident rond middernacht gebeurd zijn in het station Kottbusser Tor, een plek die als een van de minder veilige in Berlijn wordt beschouwd. Volgens Duitse media wilden twee mannen een andere man in een rolstoel beroven, en kwam de begeleider van die laatste tussen. De twee daders zouden de begeleider dan hebben aangevallen en hem voor de aanstormende metro hebben geduwd.

Reanimeren

Op videobeelden van het incident die de politie opvroeg zou te zien zijn hoe de man tussen het perron en de metro vast kwam te zitten en meters ver werd meegesleurd. Andere aanwezigen in het station zouden tegen de treinwagon hebben proberen duwen om hem te bevrijden.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse en probeerden het 30-jarige slachtoffer nog te reanimeren, maar zonder succes. In tussentijd startte de politie een onderzoek op en hielden agenten de mensen tegen die het metrostation probeerden te verlaten. De daders waren toen al echter gevlucht.

Familieleden van het slachtoffer kwamen ter plaatse en verkeerden in shock. Ze kregen psychologische bijstand van de brandweer. Ook de bestuurder van de metro kreeg bijstand. Volgens een van de familieleden kreeg het slachtoffer een duw en kwam hij met zijn hoofd tegen de metro terecht. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    Hoe slecht moet ge zijn om zoiets te doen.