Rusthuisbewoners imiteren iconische albumcovers David Bowie en Queen

Twitter Robert Speker
De coördinator van een rusthuis in Noord-Londen kwam met enkele creatieve bezigheden op de proppen om de bewoners te entertainen. Ze imiteerden enkele iconische albumcovers, van David Bowie tot Michael Jackson. Het resultaat is verrassend. 

Bewoners van het rusthuis Sydmar Lodge vermaakten zich op een vernieuwende manier door typerende albumcovers na te bootsen van verschillende artiesten. Onder andere Queen, Bruce Springsteen en Taylor Swift passeerden de revue.

“Outside the box”

Robert Speker, coördinator van het rusthuis, staat gekend om zijn unieke en fantasierijke ideeën waarbij hij de inwoners “outside the box” laat denken. Ze imiteerden onder andere ‘Aladdin Sane' van David Bowie, ‘1989' van Taylor Swift en ‘Bad’ van Michael Jackson.

“Ouderen zijn al een lange tijd het slachtoffer van de lockdown. Het is mijn missie om ze een aangename tijd te laten beleven”, vertelde Speker over zijn creatieve project. Hij matchte de bewoners zorgvuldig met de artiesten om de gelijkenis zo groot mogelijk te houden.

Viraal

Nadien publiceerde hij de foto’s op Twitter die in een mum van tijd viraal gingen. De reacties zijn lovend: “Dit doet me denken aan mijn 97-jarige grootmoeder die me vertelde dat ze zich 18 jaar voelt, geweldig!”

Na de massale aandacht besliste het rusthuis om een fundraising op poten te zetten om de activiteiten van de bewoners te financieren. Het project bracht al 500 pond (zo’n 550 euro) op.

Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker
Twitter Robert Speker3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cindy De Neyer

    Prachtig, kvind het super mooier dat vroeger

  • emiel wouters

    Veel beter, en mooier, dan het origineel. Hieraan zie je dat gels je niet mooier maakt, enkel dat je mooier voorgesteld wordt.

  • Lutgarde Wagemans

    Fantastisch! Chapeau!