Russische zender wil homo's trakteren op enkele reis naar het buitenland

Facebook - Tsargrad TV
Een Russische homofobe televisiezender biedt homoseksuelen die Rusland willen verlaten gratis vliegtickets aan. In een video op sociale media roept het religieuze kanaal Tsargrad TV homo's op om hun "echtheid" te bewijzen en zo een enkeltje naar Californië te verdienen.

"Als je homo bent en je wil uit Rusland vertrekken, dan koopt Tsargrad TV voor jou met veel plezier een enkele reis," luidt het bijschrift, compleet met emoji's van een vliegtuig en een ziek uitziend mannetje, bij de video die vorige week verscheen op VK, Ruslands populairste socialenetwerksite.

"Zopas heeft Californië -de meest ruimdenkende staat van de VS, overigens - voorgesteld om het toekennen van een verblijfsvergunning aan Russische perverten te vergemakkelijken," zegt presentator Andrei Afanasyev in de video. "Het personeel van Tsargrad TV steunt dit initiatief. Bovendien zijn we bereid om een enkel ticket te betalen voor iedereen die oprecht van plan is om te emigreren en een medisch certificaat kan voorleggen dat bewijst dat ze sodomieten zijn of aan een andere vorm van perversie lijden. We willen echt dat je naar daar verhuist, waar je je openlijk kan overgeven aan je zonden."

Afanasyev voegt er vervolgens aan toe dat hij de kijkers niet wilde pesten, maar enkel "goed wilde doen".

Geen ziekte

Sommige mensen hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn in het aanbod. "Dat klinkt als het winnend lot om uit dit verrekte land weg te geraken," schreef iemand. "Wat moet ik indienen?"

Vele anderen noemen de medewerkers van de zender "barbaren" en lieten weten de zender niet meer te zullen volgen op sociale media.

In een interview met de lifestylewebsite Afisha Daily wijst een Russische seksuoloog er echter op dat mensen geen 'medisch certificaat' als bewijs zouden kunnen krijgen, omdat homoseksualiteit geen ziekte is.

Tsargrad TV is een orthodox-christelijke zender die zo'n 35 miljoen mensen, een kwart van de Russische bevolking, bereikt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.