Russische zender geeft tips voor WOIII: "Sla water op in plaats van snoep"

Screenshot
Ze liggen onder vuur voor de vergiftiging van ex-spion Sergei Skripal, en nu wordt er ook gedreigd met sancties tegen bondgenoot Syrië wegens chemische aanvallen. Kortom: Rusland gaat door een moeilijke periode en niet alle inwoners voelen zich even veilig. Tv-netwerk 'Rassiya-24 News' probeerde echter haar kijkers gerust te stellen... met tips over welke etenswaren je best opslaat in je schuilkelder.

De tv-zender schat de kans op een grote oorlog in de nabije toekomst redelijk hoog in. Een item over welk voedsel je best opslaat in een schuilkelder, leek hen dan ook geen overbodige luxe. "De voedselvoorraad die je nodig hebt op doomsday bevat veel items, maar het grote idee achter een noodstock is: 'minder snoep, meer water'", aldus de presentator.

De kijkers krijgen de raad om rijst in te slaan, omdat dat tot acht jaar bewaard kan worden. Ook havermout is een goed idee -  dat blijft drie tot zeven jaar goed. Boekweit is dan weer te mijden. "Dat blijft maar een jaar eetbaar", klinkt het.

Water en de rest komt...

Verder raadt de zender ook aan om heel wat blikken in te slaan. "Je kan heel lang overleven op vlees uit blik, tot wel vijf jaar", aldus de opgetogen presentator. "Maar vis uit blik blijft niet langer dan twee jaar goed." Ook (poeder)melk, suiker en zout zijn aan te raden. "Maar pasta dan weer niet. Het lijkt een goed idee, maar professionele overlevers raden niet aan om dat mee te nemen in een schuilkelder."

Al deze zaken zijn echter nutteloos zonder het belangrijkste: water. Zonder water leef je maar een drietal dagen, dus dat moet in grote getale opgeslagen worden. "En laat daarbij de snoep achterwege. Glucose is een prima bron van energie, maar het veroorzaakt ook dorst. En water zal het belangrijkste levensmiddel worden in de schuilkelder."
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiane claeys

  alle Vlamingen snel naar Auchan. Opgelet, het is een zet (fake news) om de belastingen op uw waterverbruik te vermeerderen.

 • Erwin Vandriessche

  Russen voelen zich in het nauw gedreven daar hun uitvalbasis is bedreigd. Doch Assad moest een lesje krijgen. Enkel jammer dat hij wel veilig in een schuilkelder ergens anders zal zitten.

 • Hugo Van Haevre

  Gaan ze dan eindelijk hun doel bereiken onze wereldleiders hier zijn ze al jaren stillekes mee bezig, WO 3, er zijn te veel mensen op aarde de grootste hoop is niet tevreden, en ze zullen ons eens terug op ons knieën zetten en ge tevreden zult zijn met een droge boterham met water, dat geeft nadien terug werkgelegenheid om de boel terug op te bouwen, de rijken worden nog rijker en jan met de pet zal tevereden moeten zijn met een jobke onderbetaald natuurlijk

 • John Petrol

  Laat ze komen,

 • mark devos

  de russen kunnen de pot op