Russische toeristen veroveren Spitsbergen, en dat doet wenkbrauwen fronsen

Photo News
Het Noorse Spitsbergen is al jaren een populaire vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers. Sinds kort weet ook de Russische toerist zijn weg naar het Arctische land te vinden, maar de Noren vertrouwen het niet. Zij houden het gedrag van de Russen met argusogen in de gaten sinds de annexatie van de Krim in 2014. 

In een eindeloos landschap waar tot in de verste verte niets anders waar te nemen is dan bergen vol sneeuw, duiken aan de horizon opeens tientallen zwarte stippen op. Als een colonne mieren bewegen ze zich van links naar rechts, van links naar rechts. Naarmate de stippen dichterbij komen groeien ze uit tot menselijke gestaltes, gehuld in sneeuwpakken. Op hoge snelheid denderen ze, voorovergebogen op gierende machines, door de vallei.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Micheline, ze zijn alle twee even gevaarlijk. Ieder op hun manier. Het enige wat ze betrachten is macht over een ander.

 • Joan Lute

  Sowieso hoopt Rusland na de brexit op een verder uiteenvallen van de EU zodat ze vrij spel krijgen alle landen van de EU te veroveren. Rusland weet immers goed genoeg dat de burgers in die landen geen verzet zullen tonen.

 • Tom De Bondt

  Onzin, voor diegenen die daar komen hebben ze een visum afgeleverd. Waarom dan streng in het oog houden? Lever dan geen visum af, voor diegenen die je niet vertrouwt. De propaganda gaat hard tegenwoordig....

 • Donald Borremans

  Russische toeristen ? Nee, bedankt !

 • Jan Lemmens

  Zelfde in Nice en dat is toch een stuk verder. De andere toeristen laten het daar ook stilaan afweten.