Russische politie ontdekt nepconsulaat: criminelen verkopen doodleuk paspoorten, rijbewijzen en allerhande andere papieren van fictief land

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
De Russische politie is een bende op het spoor gekomen die legitimatiebewijzen verkocht van een fictief land. "De bendeleden hadden een zogenaamd consulaat van een niet-bestaande Caribisch eilandstaat opgezet in Sint-Petersburg'', zei een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken volgens persbureau TASS.

De criminelen produceerden en verkochten onder meer rijbewijzen en paspoorten. Die waren bedoeld voor buitenlanders die in Rusland naar werk zochten, maar niet beschikten over de benodigde papieren. Zij betaalden volgens de autoriteiten 15.000 tot 100.000 roebel (circa 212 tot 1.400 euro) voor de neplegitimatiebewijzen.

De politie arresteerde een 64-jarige man, die zich zou hebben voorgedaan als de consul van het fictieve land. Hij wordt verdacht van fraude. Ook twee vermeende handlangers zijn aangehouden. De mannen van 35 en 44 jaar zouden naar potentiële klanten hebben gezocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.