Russische politie legt opname stil van videoclip van muziekband Pussy Riot

De Russische politie heeft de opname van een videoclip van de punkband Pussy Riot in Sint-Petersburg gestopt. Dat meldt de frontvrouw van de band Nadezjda Tolokonnikova op Twitter.
ANP Kippa De Russische politie heeft de opname van een videoclip van de punkband Pussy Riot in Sint-Petersburg gestopt. Dat meldt de frontvrouw van de band Nadezjda Tolokonnikova op Twitter.
De Russische politie heeft zondag in Sint-Petersburg de opname van een video door de band Pussy Riot verhinderd. De muziekgroep stelt zich al langer kritisch op tegen het regime van president Poetin. Verder filmen werd verboden door de ordehandhavers. Dat heeft een lid van de band bekendgemaakt op Twitter.

De politie beschuldigt de band van het “illegaal via video promoten van homoseksualiteit”, aldus bandlid Nadejda Tolokonnikova op Twitter. Het openbaar aanprijzen van homoseksualiteit is een misdaad volgens de Russische wetgeving, die in die zin is gewijzigd onder president Vladimir Poetin.

Pussy Riot heeft intussen al een lange traditie van kritiek spuien op Poetin en zijn regering. Tolokonnikova, die al eens een jaar werd opgesloten voor haar kritiek op religie, zei dat de band alsnog wil proberen om de video van de song met de titel “Woede” op te nemen.

Tolokonnikova belandde in 2012 al eens in de cel voor haar optreden in een kathedraal in Moskou, waarbij ze de Heilige Maagd opriep om Poetin in de ban van de kerk te doen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • chris moerman

    ze teren alleen op dit soort dingen om in de belangstelling te geraken. via hun 'muziek' zal het zeker niet zijn, want het trekt op niets.