Russische pedofiel veroordeeld in Cambodja

Een Russische zakenman is vandaag in Cambodja tot dertien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van een minderjarige. De man, de 41-jarige Aleksander Trofimov, zou in september vorig jaar vier keer seks hebben gehad met een 14-jarig meisje. Hij zou daarvoor duizend dollar hebben betaald aan een tussenpersoon. Het meisje kreeg daarvan honderd dollar, zo getuigde ze voor de rechtbank. De tussenpersoon, een 34-jarige Cambodjaan, kreeg elf jaar gevangenisstraf

Trofimov werd vorig jaar oktober gearresteerd,. Hij werd ervan beschuldigd sinds 2005 negentien minderjarige meisjes te hebben misbruikt, maar hij is tot nu toe alleen vervolgd voor het geval waarvoor hij nu is veroordeeld. Trofimov zei voor de rechter dat hij het meisje niet kende. De Rus is eigenaar van een investeringsmaatschappij die in 2006 van de Cambodjaanse overheid toestemming kreeg om van een eiland in de buurt van Sihanoukville een toeristenoord te maken. .

Gisteren kreeg een 63-jarige Duitser in Cambodja al vijftien jaar gevangenisstraf, omdat hij een 13-jarig meisje seksueel heeft misbruikt. (novum/sd)

UNKNOWN