Russische oppositieleider Navalny alweer even opgepakt na huiszoekingen

Aleksej Navalny in augustus.
REUTERS Aleksej Navalny in augustus.
De belangrijkste opposant van het Kremlin, Aleksej Navalni, is vandaag opgepakt na nieuwe huiszoekingen in de lokalen van zijn anti-corruptieorganisatie. Kort daarna kwam hij weer vrij, zo maakte zijn woordvoerster Kira Iarmytsj bekend.

“De ordediensten hebben Aleksej opgepakt en meegenomen. Hij heeft heeft geen verzet geboden”, twitterde zijn woordvoerdster. Even tevoren had de opposant een video verspreid waarin te zien is hoe de deur van zijn Fonds voor de strijd tegen de corruptie met een boor en een elektrische zaag werd geforceerd. Wat later zei Iarmytsj tegenover AFP: “Hij is vrij, hij zit niet meer vast”. Volgens Navalni hebben de huiszoekingen te maken met zijn weigering om een onderzoek te schrappen.

Navalny is al diverse keren opgepakt en zat verschillende gevangenisstraffen uit. De oppositieleider organiseert met regelmaat grote demonstraties tegen de volgens hem corrupte regering.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.