Russische militair schiet acht collega's dood in Zuid-Siberië

Illustratiefoto.
AFP Illustratiefoto.
Een Russische militair heeft acht collega’s doodgeschoten op een militaire basis in Zuid-Siberië. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vandaag aan het persbureau Interfax laten weten. Twee anderen raakten gewond. De schutter is opgepakt.

De schietpartij deed zich voor in de regio Transbaikalië, nabij de zuidoost-grens van het land met Mongolië en China.

De dader was volgens de eerste berichten een dienstplichtige. De man zou persoonlijke problemen gehad hebben en een zenuwinzinking gehad hebben, alvorens hij op zijn collega’s begon te schieten. De schietpartij had plaats tijdens de wisseling van de wacht.

Het Russische ministerie van Defensie heeft de acht doden bevestigd, meldt het Russische persbureau Interfax. De twee gewonden worden in een militair ziekenhuis behandeld. Zij verkeren niet in levensgevaar. Het Russische leger heeft ook aangekondigd dat er een bijeenkomst op de basis zal worden gehouden. Ook de viceminister van Defensie, Andrei Kartapolov, zou daarbij aanwezig zijn.

In Rusland hebben jonge mannen gedurende een jaar militaire dienstplicht. De dienstplicht heeft een zeer slechte reputatie, de ontgroening heeft dan ook al vaak voor gewelddadige incidenten gezorgd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.