Russische luchtaanvallen eisen levens van 23 burgers bij Damascus

Een gewonde man wordt weggedragen na een aanval op het stadje Arbin bij Damascus. De foto werd gisteren genomen.
AFP Een gewonde man wordt weggedragen na een aanval op het stadje Arbin bij Damascus. De foto werd gisteren genomen.
Zeker 23 burgers zijn gisteren om het leven gekomen in de belegerde enclave van Oost-Ghouta, nabij Damascus. De meeste slachtoffers vielen door Russische luchtbombardementen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

"Drieëntwintig burgers kwamen woensdag om in Oost-Ghouta. Achttien waren het slachtoffer van Russische luchtbombardementen op de stad Misraba. De anderen lieten het leven toen ze beschoten werden in twee andere steden door het regime", zegt Rami Abdel Rahmane, directeur van het Observatorium, dat gevestigd is in Londen. 

De berichten kunnen niet bevestigd worden door onafhankelijke bronnen. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peggy peeters

    Wat hebben de Russen daar te zoeken en onschuldigen te doden??? Straks gaan ze nog verschieten dat er aanslag is in Rusland. On-ge-loof-lijk!!!!

  • Peter Aerts

    dankzij Rusland is er geen ISIS meer in Syrië.... RESPECT!!