Russische ambassadeur: "Affaire-Skripal is provocatie van Britse inlichtingendiensten"

De plek waar de Skripals vergiftigd werden gevonden in Salisbury wordt nog altijd bewaakt.
AP De plek waar de Skripals vergiftigd werden gevonden in Salisbury wordt nog altijd bewaakt.
De affaire-Skripal is een provocatie van de Britse inlichtingendiensten, bedoeld om Rusland onder controle te houden. Dat heeft de Russische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Alexander Jakovenko, gezegd in een interview op de Russische zender NTV TV.

"Jaren geleden dacht Groot-Brittannië actief na over zijn rol in de westerse alliantie. In die tijd, rond 2015, toen het nationale veiligheidsconcept werd ingevoerd en iets later ook door Theresa May bevestigd, namen de Britten de leiding in de zogenaamde controle van Rusland", zo klonk het.

Volgens de ambassadeur was er een "sterke provocatie" nodig om Rusland onder controle te houden "en ook de steun van het volk en de regering te krijgen".

"Dergelijke wilde provocatie werd hoogstwaarschijnlijk door de Britten in elkaar gestoken om Rusland te kunnen beschuldigen." Jakovenko komt tot die slotsom omdat het Verenigd Koninkrijk zijns inziens niet met feiten op tafel komt en weigert samen te werken met de Russen. "

Volgens Jakovenko wil de Britse regering hiermee ook de aandacht afleiden van de brexit-onderhandelingen. Volgens hem heeft Londen namelijk ingestemd met bijna alle eisen die de EU heeft gesteld. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mariette De Meyer

  aangezien de britten weigeren om een onafhankelijk onderzoek toe te laten is deze uitleg de enige juiste, Dit staat voor mij vast, ben ik fout, dan zal dat nog uitkomen.

 • Haverbeke Vincent

  Heeft de NATO nog zin?? Er is meer vertrouwen in de Russen dan in de Angelsaksers.

 • Fredien Vandervekens

  Groot-Brittaniè en Amerika hebben wel meer op hun kerf(stront)stok dan dat. Met Mi 5, Mi6, en CIA. Inzake koude en warme oorlogen opstarten.

 • Juan Esteban

  Rusland moet buiten, grenzen toe en smijt al hun diplomaten buiten. Belgie doet weer aan maffiapraktijen en zullen Rusland nog eerder helpen want anders zouden al die steekpenningen aan Guy Verhofstadt en Michelleke wel eens kunnen stoppen.

 • Wilfried Vanden Berg

  Meer dan overschot van gelijk. May haar diensten dit op gezet.