Russisch vliegtuig maakt noodlanding in maïsveld: “Het zijn helden. Ze hebben 223 levens gered”

Bij de noodlanding vielen 23 gewonden. Er zou geen brand ontstaan zijn.
Twitter Bij de noodlanding vielen 23 gewonden. Er zou geen brand ontstaan zijn.
Nabij Moskou is een passagiersvliegtuig met meer dan 230 mensen aan boord vanmorgen na een botsing met vogels in een maïsveld geland. Daarbij zijn volgens de autoriteiten minstens 23 mensen, onder wie meerdere kinderen, gewond geraakt. Eén iemand is er erg aan toe, aldus het persbureau Interfax.

Het ongeluk gebeurde kort na 5.20 uur Belgische tijd in de buurt van Moskou. Het vliegtuig van Ural Airlines was juist van de luchthaven Ramenskiy (ten oosten van Moskou) vertrokken op weg naar de Krim, meldt het Russische ministerie van Rampenbestrijding.

De copiloot van het toestel, Georgi Moerzin (23), zegt in een video: “Na het opstijgen vlogen er vogels in de motoren, waarbij de linker meteen stilviel. Daarna werd ook de rechtermotor getroffen en hield ermee op. We hadden geen aandrijving meer en verloren hoogte. De captain nam de controle over en zette het toestel door manuele besturing in het veld neer.”

Meteen na de geslaagde noodlanding werden captain Damir Joesoepov en zijn rechterhand Moerzin overladen met complimenten. Gouverneur Evgeni Koeyvasjev van de regio Sverdlovsk zei dat zij “fantastisch vakmanschap en zelfcontrole hadden getoond”.

“Zij en de bemanning hebben 223 levens gered. Het zijn helden”, aldus de gouverneur.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John De roo

  Een voorbeeld van een piloot die alle juiste beslissingen nam in een stresssituatie.

 • Erwin Fiers

  Goed afgelopen.Gelukkig maar.Maar ik zal nooit een vliegtuig nemen.Tenzij om weg te vluchten in oorlogstijd.Binnen enkele decennia of generaties zullen de straalmotoren vervangen worden door iets anders.Ook met die absurde dronetoestanden onlangs met Engels vliegtuig.

 • HUGO VERLOT

  Proficiat voor de piloten. Een wonder dat het vliegtuig niet in brand vloog.

 • pieter De Potter

  Een tweede Sully. Proficiat.

 • johan debue

  Dat is ook nog eens goed nieuws proficiat .