Russisch gevechtsvliegtuig crasht na "botsing met vogel" in Syrië

(Archieffoto)
AFP (Archieffoto)
Een Russisch gevechtsvliegtuig is neergestort in de Middellandse Zee, kort nadat het was opgestegen van een basis in Syrië. De twee piloten zijn omgekomen.

Het vliegtuig van het type Soechoj Su30SM was vertrokken van de Russische luchtmachtbasis Hmeimim in Syrië. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie werd het toestel niet beschoten. Wellicht vloog een vogel in de motor van het gevechtsvliegtuig en was dat de oorzaak van de crash.

De Russische luchtmacht is sinds 2015 in Syrië actief. Het leger verloor al verschillende toestellen door ongevallen of omdat ze beschoten werden.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Valentino Fabionara

  Of neergeschoten?!

 • Valentino Fabionara

  Of neergeschoten?!

 • Ramon Simon

  En daar moeten wij schrik van hebben? België heeft uitstekende duiven.

 • marc le loup

  tja als ge met brol vliegt moet ge niet verbaast zijn van de vodden,spa en groen willen daar ook onze luchtmacht mee uitrusten