Russen schoppen jonge Italiaanse toerist dood in nachtclub in Lloret de Mar terwijl tientallen anderen toekijken

Op camerabeelden is te zien hoe tientallen anderen toekijken hoe de jonge Italiaan wordt doodgeschopt.
rv Op camerabeelden is te zien hoe tientallen anderen toekijken hoe de jonge Italiaan wordt doodgeschopt.
Drie Russische twintigers zijn gearresteerd op verdenking van moord nadat ze zaterdagnacht een 22-jarige Italiaanse toerist bijzonder zwaar hadden toegetakeld in een nachtclub in de Spaanse badstad Lloret de Mar. De drie gingen zo agressief te keer dat de Italiaan in een coma belandde waar hij niet meer uit ontwaakte.

De 22-jarige Niccolò Ciatti uit de regio Toscane overleed gisteren in het ziekenhuis in de badstad aan de Costa Brava. Zijn ouders, die ondertussen vanuit Italië waren overgevlogen, krijgen psychologische bijstand.

Waarom de drie Russen, die in Frankrijk wonen en 22, 24 en 26 jaar oud zijn, de jongen zo zwaar toetakelden, is niet bekend. Getuigen vertelden nadien aan de politie dat er volgens hen geen bijzondere aanleiding voor het gevecht leek te zijn. Ciatti, een marktkramer uit de buurt van Firenze, was met vrienden op vakantie in Lloret de Mar en was vrijdagavond naar de nachtclub getrokken.

Daar kreeg hij het op een gegeven moment aan de stok met de drie Russen, die zich meteen bijzonder agressief opstelden en hun slachtoffer op de grond mepten. Daar bleven ze op hem intrappen, tot hij na een zware trap in het gezicht niet meer bewoog. De vrienden van de Italiaan probeerden hem nog te hulp te komen, maar stonden machteloos tegen de agressie van de aanvallers. "Het waren beesten", aldus Ciatti's vrienden in de Italiaanse pers.

Tientallen andere discotheekgangers hadden zich ondertussen rond de aanvallers verzameld, maar niemand durfde tussenbeide te komen. Wel filmden sommigen het gebeuren. Na de aanval vluchtten de daders naar buiten, waar ze later door de massaal opgetrommelde politie werden opgepakt op de zeedijk.

Ciatti werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in een coma geraakte. Gisteren overleed de 22-jarige in het ziekenhuis.

De politie heeft ook de camerabeelden van in de zaak opgevraagd.

Niccolò Ciatti woonde nabij Firenze en werkte als marktkramer.
Facebook Niccolò Ciatti woonde nabij Firenze en werkte als marktkramer.