Rusland zet 238.000 man in tegen bosbranden

UNKNOWN
Om de bosbranden in Rusland te bestrijden en woongebieden te beschermen, zijn 238.000 manschappen, 25.000 voertuigen en 226 vliegtuigen en helikopters gemobiliseerd. Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties bekendgemaakt.

Het westelijke deel van het land wordt sinds begin juli getroffen door extreme hitte. Daardoor zijn bosbranden ontstaan die soms hele dorpen vernield hebben. In totaal 120.000 hectare staat in brand, verspreid over honderden brandhaarden. Officieel vielen er 28 doden en verloren meer dan 3.000 personen hun huis.
 
"Een echte natuurramp, die maar om de 30 tot 40 jaar voorkomt", benadrukte president Dmitri Medvedev. Hij ontving een rapport van Defenisieminister Anatoli Serdioukov over de inspanningen van de militairen.
 
Aangewakkerd door wind
Gezien de omvang mobiliseerde het Kremlin gisteren het leger. De branden worden de laatste dagen nog aangewakkerd door de wind. De grootste schade werd aangericht in de gebieden van het Volgabekken en de Oeral, waar in 24 uren nog eens 30.000 ha door de vlammen werden ingepalmd.
 
Minister van Financiën Alexei Koedrin becijfert de schade van de bosbranden op dit ogenblik op 5 miljard roebel (128 miljoen euro).

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN