Rusland zegt dat VS-drone in Iraans luchtruim is neergeschoten

De restanten van de Amerikaanse drone die door Iran uit de lucht werd geschoten.
Photo News De restanten van de Amerikaanse drone die door Iran uit de lucht werd geschoten.
Rusland heeft zijn bondgenoot Iran verdedigd door te zeggen dat de op 20 juni door Teheran neergehaalde Amerikaanse drone zich in het Iraanse luchtruim bevond.

"Ik heb informatie van het Russische ministerie van Defensie dat deze drone in het Iraanse luchtruim is gelokaliseerd", zei het hoofd van de Russische veiligheidsraad, Nikolaj Patroesjev tegenover journalisten in Jeruzalem. "Wij hebben geen bewijs van het tegendeel". Washington houdt staande dat het onbemande vliegtuig boven internationale wateren naar beneden is geschoten.

Patroesjev verwees beschuldigingen, dat Iran een destabiliseerde kracht in het gebied is, naar de prullenmand en riep de VS en Israël als rivalen van Teheran op nauw samen te werken met Moskou in de strijd tegen terreur in Syrië.

"Iran was en blijft onze bondgenoot en partner", zei Patroesjev. "Elke poging om Teheran voor te stellen als de belangrijkste bedreiging voor de veiligheid in de regio, bovendien in dezelfde categorie als Islamitische Staat of een andere terreurgroep, is onaanvaardbaar voor ons". 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Ook al was het niet Boven Iran , dit is wel Heel ver weg van de Amerikaanse Bodem of wateren ?? De Amerikanen hebben daar Niks te zoeken , Blijf in Uw Werelddeel en Stop met het Misbruiken van je Kernwapens en Militaire kracht ! Wie Heeft al Effectief Twee Kernwapens Gebruikt tegen Onschuldige Burgers ? de USA dus Wie zou zijn Kernwapens Moeten Opruimen of zou er geen mogen Hebben ?? USA !

 • Roger Deprez

  Verwarring zaaien daar zijn ze sterk in die Russen en liegen zeker zoveel en meer als de Amerikanen.

 • frans Venloo

  Dat is de reden waarom de VS zich terugtrokken op hun geplande aanval . Ze zouden anders gepoeird worden door de Russen dus staart tussen de benen en weg .

 • Luc Lepoudre

  Tony van Ginderen, misschien heb jij wel echte bewijzen, want buiten wat onzin wachten we nog steeds. Maar uw spionnagedrone was eerst NIET neergeschoten, daarna dan wel maar boven de zee. Een waarheid is wel dat de luchtmacht van de USA en Israël met een groot probleem zitten tegenover een performante luchtafweer.

 • Gerrit Mangé

  Zullen wij dan ook maar beginnen met de MIG's s en militaire schepen die zich in het Europees luchtruim bevinden uit de lucht te schieten.