Rusland veroordeelt eerste minderjarige wegens "homopropaganda"

Archieffoto.
REUTERS Archieffoto.
De 16-jarige Maxim uit Biejsk is de eerste minderjarige die vervolgd wordt onder de Russische wetten tegen “homopropaganda”. De schooljongen had volgens het politierapport verschillende afbeeldingen van “halfnaakte mannen” online gezet. Hij kreeg een boete van 50.000 roebel, oftewel 650 euro.

Volgens het rapport zou de tiener de afbeeldingen in juli op het Russische netwerksite VKontakte hebben geplaatst. De foto’s zouden verder “de kenmerken van propaganda van homoseksuele relaties” hebben vertoond.

Maar volgens het Russische LGBT Network is er meer aan de hand. Maxim was één van de organisators die in mei een evenement planden met de titel “Gays of Poetin”. Er werden verschillende vergunningen aangevraagd in de stad Biejsk, maar die werden geweigerd. Volgens de organisatie zou het kunnen dat de autoriteiten omwille van die reden de jongen nu extra hard aanpakken. Zoiets had Maxim zelf ook verwacht, zegt de organisatie in een statement.

LGBT Network voorzag de tiener van een advocaat. Hij liet weten in beroep te gaan tegen de veroordeling. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Rompaey

  Binnenkort zijn de getrouwde koppels van vroeger Aboriginals.

 • Luc Lepoudre

  Poetin is ook een groot staatsman. Maar ja, wij zijn natuurlijk de mannen die eens overal in de wereld gaan bepalen wat ze wel en niet mogen denken en hoe ze het best bestuurd worden. Ze moeten alleen hier maar best niet komen kijken.

 • mark germanus

  Die gasten zijn machosisten, ,homofobie word niet getolereerd daar, je kan daar serieus voor in de problemen komen !

 • Leofar Koninckx

  Volgens sommigen is Poetin nochtans een groot staatsman.

 • Klara De Smet

  De tijd is daar ook blijven stille staan..., maar wie niet mee is, is gezien.