Rusland verbiedt roken op balkon

Shutterstock
Mensen in Rusland mogen niet langer roken op hun balkon. Het gaat om een wijziging in de brandbeveiliging. 

Het verbod wordt op 1 oktober van kracht. Wie toch rookt, moet een boete van 3.000 roebel (42 euro) betalen. Als de sigaret brand zou veroorzaken, zal de boete hoger zijn. 

Volgens het ministerie van Noodhulp geldt het verbod ook voor het branden van kaarsen. Een barbecue aansteken op het balkon zal binnenkort eveneens niet meer mogelijk zijn in Rusland.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Goede beslissing want de rest vliegt weg op de straat of op uw hoofd!

 • Boone Patrick

  Mr Goebel,jullie hebben intertijd ons buiten gejaagd omdat we niet meer mogen roken binnen,nu zijn we verplicht om buiten te roken ook op een TERRAS,als u dit stoort gelieve dan naar binnen te gaan,daar is er zuivere lucht;en laat de mensen genieten van hun sigaret nog een prettige dag verder

 • Patrick Goebel

  Nu nog rookvrije terrassen dat ik in de zomer ook eens lekker buiten kan eten en pintje drinken

 • Johny Van den Bossche

  Gek, ik ben ondertussen 10 weken gestopt met roken en ben zeer blij. Toch was mijn eerste reactie bij het lezen van deze titel verontwaardiging. Dan besefte ik... ah ja, ik rook niet meer :) was 40 jaar een verslaafde roker maar de rust en energie die stoppen met roken me bracht is een aanrader. Je mist het echt niet meer na een tijd.

 • Piet Deroover

  Waarvoor heb je dan een balkon. Altijd handig als je binnen niet wenst te roken. Waarom worden er eigenlijk nog sigaretten verkocht ? Uit economisch belang ?