Rusland test hypersonische raket met bereik van meer dan 1000 kilometer

De Russische president Poetin gaf eind vorig jaar dit simulatiebeeld vrij van de hypersonische raket.
EPA De Russische president Poetin gaf eind vorig jaar dit simulatiebeeld vrij van de hypersonische raket.
Rusland heeft een nieuwe hypersonische raket voor het eerst afgevuurd, op een doelwit meer dan 500 kilometer ver. Dat hebben de Russische staatsmedia bekendgemaakt.

De test vond vorige maand plaats. Een fregat in de Barentszzee vuurde het wapen af op een doelwit op land in een militair gebied in het noorden van het Oeralgebergte, aldus het nieuwsagentschap Tass.

De raket is bestemd voor gebruik door schepen en onderzeeërs. De Tsirkon-raket zou een snelheid van mach 9 halen - dat is meer dan 10.000 km/u - en heeft een bereik van meer dan 1.000 kilometer.

De Russische president Vladimir Poetin prijst al enige tijd een nieuwe generatie Russische raketten aan, die volgens hem elke afweer kunnen overwinnen.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Rusland weet maar al te goed wat een oorlog bekend en weet ook, in tegenstelling tot hier bij ons, dat de enige manier om het te voorkomen helaas tonen aan je vijand dat oorlogje spelen nutteloos is en ze geen kans maken en vooral dat de hoge heren ook in de brokken zullen delen.

 • Frank Goossens

  Onderschat ze maar niet, Rusland is op alle gebied snel vooruitgegaan dankzij Putin. Hier hebben we alleen zakkenvullers en twitter-zeveraars. 3 regeringen nodig voor een land met evenveel inwoners als Moskou

 • eric maier

  Raket met kernfusie aangedreven motor. Enkele maanden terug was daar met het eerste experiment een ongeluk... de zaak ontplofte en richtte heel wat schade aan. Niet zozeer van de raket die niet een geladen was, wel van de ontploffende motor. Mini nucleaire explosie, duidelijk in beeld van verre afstand gefilm door een of andere camera aan een gebouw. Was op het nieuws. Met de supersonische raket heeft niemand tijd om te reageren. Kan ook de EMP koppen transporteren die grote ravage aanrichten

 • Bob Simons

  We weten nog niet de helft van wat Amerika beschikt, zeker niet onderschatten!!!

 • thierry bollaert

  europa heeft enkel politiekers zonder ballen,maar wel veel vergaderen en andere landen de les spellenmaar zijn militair ver achterwaarts aan het gaan.