Rusland ontkent betrokkenheid bij moord op Tsjetsjeen in Berlijn

Politieagenten onderzoeken de plaats van de misdaad, een park in de wijk Moabit.
Christoph Soeder/dpa Politieagenten onderzoeken de plaats van de misdaad, een park in de wijk Moabit.
De Russische overheid ontkent betrokken te zijn bij de moord op Zelimkhan Khangoshvili (40), een Tsjetseen met de Georgische nationaliteit, in Berlijn afgelopen vrijdag. “Deze zaak heeft niets te maken met de Russische staat en zijn autoriteiten”, zegt Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Duitse aanklagers onderzoeken of er een politiek motief achter de moord zit.

Voor verdere informatie verwees de vertrouweling van president Vladimir Poetin naar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou, bijvoorbeeld over de vraag of de verdachte een Russisch staatsburger was. Het ministerie reageerde echter niet op vragen hierover van het Duitse persbureau DPA.

De 40-jarige etnische Tsjetsjeen met de Georgische nationaliteit werd vrijdag doodgeschoten in een klein park in de Berlijnse wijk Moabit. 

De vermoedelijke moordenaar is een 49-jarige man uit Rusland die kort na de misdaad is gearresteerd. Hij zou het slachtoffer met een fiets zijn gevolgd en hem vervolgens in de rug en in het hoofd hebben geschoten.

AFP
AFP
AFP
AFP
Christoph Soeder/dpa
EPA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Neeskens

  Rusland belazert de internationale politiek al van vóór de tweede oorlog, remember Stalin...De koude oorlog daarna droeg ook niet bij tot vertrouwen. Alle jaren na de val van de muur in 1989 boden ook geen leuke perspectieven. Het gaat nu van kwaad naar erger, liegen, bedriegen en meer. Ze trachten natuurlijk ook de NAVO te splitsen, Turkije trapt in de val en speelt de Russische aandacht uit. Vroeg of laat mondt dit uit in een confrontatie met iets meer dan een microfoon.

 • rudy liessens

  Spionnen,koude oorlog,moord,veraad,verkrachting, nijd ,enzo voort dat is de ware aard van de mensheid

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Zegt Rusland. Rusland zegt zoveel dat achteraf niet waar blijkt te zijn.

 • Jan Manders

  Wie gelooft die Russen nog?