Rusland niet onder de indruk van Britse beschuldigingen in zaak vergiftiging ex-spion: "Spektakel van propaganda"

Ruslan Boshirov (L) en Alexander Petrov (R).
EPA Ruslan Boshirov (L) en Alexander Petrov (R).
Het Kremlin is niet onder de indruk van de aanhoudingsbevelen die de Britse politie tegen twee Russen heeft uitgevaardigd, voor de vergiftiging van de Russische ex-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. De beschuldigingen zijn "ongegrond" en de hele zaak is een "spektakel van propaganda", reageert het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Britse politie heeft twee Russen in verdenking gesteld in de zaak-Skripal. Het gaat om Alexander Petrov en Rusland Bosjirov, twee officiers van de militaire inlichtingendiensten, al gebruikt het tweetal waarschijnlijk valse namen. Maar de beschuldigingen zijn "ongegrond", reageert Buitenlandse Zaken in Rusland. De Britten "verzinnen absurde verklaringen om een link te zoeken met een situatie waarmee wij niets te maken hebben." 

De Russen vragen de Britten nogmaals om "onomstotelijk bewijs" voor te leggen dat de Russen aan de aanval met het zenuwgas novitsjok linkt. "In plaats van een onafhankelijk, objectief en transparant onderzoek naar de incidenten in Salisbury en Amesbury, blijft Londen de anti-Russische megafoon gebruiken en zijn spektakel van propaganda voortzetten." 

Eerder op de dag zei woordvoerster Maria Zakharova al dat de namen en foto's van de verdachten die de Britten hebben vrijgegeven Rusland "niets zeggen". "Dat is geen informatie, dat is zomaar iets", zei ze.

Petrov en Boshirov werden gefilmd door bewakingscamera's aan het station van Salisbury.
AFP Petrov en Boshirov werden gefilmd door bewakingscamera's aan het station van Salisbury.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Niks belachelijk, het is zowat het handelsmerk van Rusland.

 • Haverbeke Vincent

  Belachlijk. Duidelijk is dat de Britten, net zoals in Irak, oorlog willen. Hopelijk zijn wij verstandiger.

 • Gerry Cle

  Het kan geen toeval zijn dat die twee Russen opduiken op de plaats en op het moment van de aanslag en dezelfde dag nog terugvliegen. Goed werk van de Britse politie. De Russische weigering om mee te werken aan de opsporing van die verdachten zegt genoeg over hun betrokkenheid. Strenge economische boycot zo snel mogelijk.

 • willy platteau

  duidelijk beeldmateriaal & feiten ,maar zoals we gewoon zijn van de Russen ,ontkennen ze staalhard ,dat dit onzin is ! net zoals met de zaak van het neergehaalde lijnvliegtuig MH117 met een BUK raket ,ook beelden en getuigenissen ,zelfde antwoord

 • Nicolas Ivanov

  De FSB of GRU is net als zijn collega's bij de MI6 , CIA, mossad niet zo dom om... Integendeel.