Rusland installeert militaire basis met raketsystemen in Noord-Syrië

Rusland stuurde eerder ook al militaire politieagenten ter plaatse voor “speciale operaties”.
AFP Rusland stuurde eerder ook al militaire politieagenten ter plaatse voor “speciale operaties”.
Rusland richt een helikopterbasis in bij een luchthaven in Kamishli, een plaats aan de Noord-Syrische grens. De nieuwe basis wordt beschermd door raketsystemen. Inmiddels staan er drie helikopters op de basis gestationeerd, maar er volgen meer. Verder zijn er ook andere voertuigen, is er een weerstation en wordt een artsenpraktijk ingericht.

“Het is de eerste groep Russische helikopters in het noorden van Syrië”, meldt een correspondent van staatszender Zvezda. “Het is een historisch moment. Vanaf nu kunnen onze luchtvaartuigen permanent opereren vanuit Kamishli.”

Russische troepen patrouilleren samen met het Turkse leger in het noorden van Syrië. In dat gebied viel Ankara binnen om Koerdische milities te verdrijven. Vlak daarvoor had de Amerikaanse president Donald Trump zijn troepen teruggetrokken uit het gebied, waardoor Turkije de vrije hand kreeg.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daan Roos

  De basis wordt omgebouwd als centrum voor medische zorg en voedselhulp. De Russen hebben begrepen dat deze veel belangrijker is voor de bevolking dan wapens en bommen.

 • Marie Vanakker

  @Jan Maarten Trump is dan ook een marionet van de Russen die nu wel het vermoeden van chantage zeer hoog zetten . Dat die mannen zwaar belastend materiaal over hem bezitten is nu wel duidelijk . Tegelijk maakt hij zijn eigen geliefde V.S een pak zwakker en onveiliger . Eens die man het witte huis heeft verlaten zal pas de omvang van de schade die hij heeft veroorzaakt toonbaar worden .

 • Luciano Van As

  Amai Trump heeft zich nogal laten ringeloren, ipv dat hij de controle over dat gebied zou behouden, heeft hij weggegeven aan Rusland. Knappe strategie!

 • Herbert Verbeeck

  Open goal voor de Russen. Dankuwel Trumpy. En die gaan daar nooit meer weg. Controle over de Middellandse zee... Wa hadde gedacht!

 • MICHELINE GEVERS

  Hij heeft niet alleen de Koerden verraden, hij heeft de Navo en Europa verraden door een cadeau te geven aan zijn vriend Poetin. Door hem komen de Russen een stap dichter bij Europa. Is Trump dan toch een (s)pion voor Poetin????