Rusland heeft begrip maar wil gesprekken tussen Turkije en Syrië

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
REUTERS De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
Rusland beschouwt het Turkse militair offensief in Syrië als een gerechtigde maatregel van Ankara om zijn eigen grenzen te beschermen, maar wil ook dat beide landen met elkaar gaan praten. Dit heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov vandaag gezegd. 

"Sedert het begin van de crisis in Syrië hebben wij duidelijk gemaakt dat wij de gerechtigde zorgen van Turkije omtrent de veiligheid van zijn grenzen begrijpen", zei Lavrov volgens het persbureau Interfax. Die houding is niet veranderd, beklemtoonde hij.

"Niettemin zullen wij de noodzaak verdedigen van het aanknopen van een dialoog tussen Turkije en Syrië", voegde Lavrov eraan toe. Moskou, dat het regime in Syrië steunt, zal ook proberen contacten te organiseren tussen Damascus en Koerdische organisaties. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verstappen Martine

    Dat gaat niet simpel zijn, 2 van de grootse egotrippers die er bestaan. Die gaan geen van beide ook maar een vinger toegeven.

  • Jaak Casteleyn

    Natuurlijk, hoe kan het anders, zijn het weer de Russen die begrip tonen, kassa, kassa voor hun wapenindustrie en zo kunnen ze verder de buffetten leeg te vreten in de armband all ins.