Exclusief voor abonnees

Rusland financiert Italiaanse regeringspartij

Hoe Moskou blijft proberen om macht in Europa te kopen

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou.
RV De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou.
De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini heeft geheime onderhandelingen met Rusland gevoerd. Bedoeling was dat Moskou zijn partij miljoenen aan campagnegeld zou schenken voor de Europese verkiezingen. Of die deal beklonken is, staat nog niet vast. Maar het toont nog maar eens aan hoe Poetin zijn roebels gebruikt om Europa in zijn macht te krijgen.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • aaron aerts

  Bannon zou ik geen vriend van Trump meer noemen, integendeel. Trump gaf hem de schuld van een communicatieblunder en Bannon heeft ontslag moeten nemen als adviseur. Nadien heeft hij de vuile was van de president en zijn entourage gelekt aan een journalist die aan een biografie werkte, en Trump noemt hem sindsdien "Sloppy Steve".

 • Chris Deckers

  Waardeloze journalistiek: er worden 2 tegenovergestelde beweringen gedaan. 1. Het staat niet vast dat er geld gegeven werd. 2. Het toont aan waarvoor Poetin de roebels gebruikt. Volgens mij zegt punt 1 juist dat de roebels NIET gebruikt zijn.

 • Roland Jeronimus

  De vroegere campagneleider en vriend van Trump, Steve Bannon is toch de grote man achter dit soort partijen, evenals de PVV in Nederland en FN in Frankrijk. Zijn het ook niet deze extremistische partijen die beschuldigd worden van financiering vanuit Rusland? Is het misschien niet zo dat Bannon door Trump naar Europa is gestuurd om de EU te destabiliseren? Wordt deze poging tot destabilisatie van de EU gefinancierd door Rusland? Het lijkt erop dat het balletje Trump/Rusland weer rond is.

 • Sylke Buysse

  Komaan zeg...... Het valt nogal niet weinig op hoe men tegenwoordig iedereen die de Eurocratische en linkse agendas niet ondersteunt, systematisch demonizeert als "betaald door de Russen".....Zeker nu met de opkomende verkiezingen ! Net alsof er geen goeie redenen zijn om de pest te hebben aan dat Eurocircus en de linkse regressie !