Exclusief voor abonnees

Rusland financiert Italiaanse regeringspartij

Hoe Moskou blijft proberen om macht in Europa te kopen

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou.
RV De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini in Moskou.
De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini heeft geheime onderhandelingen met Rusland gevoerd. Bedoeling was dat Moskou zijn partij miljoenen aan campagnegeld zou schenken voor de Europese verkiezingen. Of die deal beklonken is, staat nog niet vast. Maar het toont nog maar eens aan hoe Poetin zijn roebels gebruikt om Europa in zijn macht te krijgen.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • aaron aerts

  Bannon zou ik geen vriend van Trump meer noemen, integendeel. Trump gaf hem de schuld van een communicatieblunder en Bannon heeft ontslag moeten nemen als adviseur. Nadien heeft hij de vuile was van de president en zijn entourage gelekt aan een journalist die aan een biografie werkte, en Trump noemt hem sindsdien "Sloppy Steve".

 • Chris Deckers

  Waardeloze journalistiek: er worden 2 tegenovergestelde beweringen gedaan. 1. Het staat niet vast dat er geld gegeven werd. 2. Het toont aan waarvoor Poetin de roebels gebruikt. Volgens mij zegt punt 1 juist dat de roebels NIET gebruikt zijn.

 • Roland Jeronimus

  De vroegere campagneleider en vriend van Trump, Steve Bannon is toch de grote man achter dit soort partijen, evenals de PVV in Nederland en FN in Frankrijk. Zijn het ook niet deze extremistische partijen die beschuldigd worden van financiering vanuit Rusland? Is het misschien niet zo dat Bannon door Trump naar Europa is gestuurd om de EU te destabiliseren? Wordt deze poging tot destabilisatie van de EU gefinancierd door Rusland? Het lijkt erop dat het balletje Trump/Rusland weer rond is.

 • Sylke Buysse

  Komaan zeg...... Het valt nogal niet weinig op hoe men tegenwoordig iedereen die de Eurocratische en linkse agendas niet ondersteunt, systematisch demonizeert als "betaald door de Russen".....Zeker nu met de opkomende verkiezingen ! Net alsof er geen goeie redenen zijn om de pest te hebben aan dat Eurocircus en de linkse regressie !