Rusland en China kondigen militaire manoeuvres aan voor top Xi-Poetin

REUTERS
China en Rusland houden gezamenlijke militaire manoeuvres voor de kust van Qingdao, dat heeft het ministerie van Defensie in Peking meegedeeld. De manoeuvres vinden plaats tussen 29 april en 4 mei en moeten beide landen helpen bij de voorbereiding van een gezamenlijke reactie op maritieme bedreigingen.  

Het nieuws over de gezamenlijke militaire oefening komt voor het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin, die in de marge van het Belt and Road-forum voor internationale samenwerking (BRFIC) in Peking vrijdag een ontmoeting heeft gepland met de Chinese president Xi Jinping. Dat melden de Russische staatsmedia.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan fransaert

    en op deze manier worden de Amerikanen meer en meer geïsoleerd, wat een logische zet is als je de buitenland politiek van Trump wat volgt.

  • Jan Hendrickx

    Die poetin is de eerste om oefeningen van de navo te veroordelen . Nu gaat hij met de chinezen oorlogje spelen !