Rusland eist betrokkenheid bij onderzoek naar gifaanval op Skripal

De Russische ambassadeur Alexander Jakovenko
EPA De Russische ambassadeur Alexander Jakovenko
De Russische ambassade in Londen heeft in de zaak rond de vergiftigde ex-dubbelspion Sergej Skripal scherp uitgehaald naar de samenwerking met Groot-Brittannië en heeft om een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson verzocht. Rusland wil betrokken worden bij het onderzoek.

De Russische ambassadeur Alexander Jakovenko wacht al geruime tijd op een gesprek met Johnson en heeft een nota naar het ministerie gestuurd om over het onderzoek in de zaak te praten. Dat deelde de Russische consulaire vertegenwoordiging in Groot-Brittannië vandaag mee volgens het persagentschap Tass. "We hopen op een constructief antwoord van de Britten en verwachten dat een dergelijke ontmoeting eerstdaags georganiseerd wordt", klinkt het voorts.

Rusland eist betrokken te worden bij het onderzoek naar de aanslag met gifgas op de vroegere Russische dubbelagent Skripal en zijn dochter Joelia. Moskou ontkent alle Britse beschuldigingen zelf achter de aanval te zitten.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Borloo

  Eigenlijk Bert, wil dat zeggen, een verdachte veroordelen zonder enige kans op verdediging. Typisch voor het arrogante hypocriete westen. Hun wil is wet en hebben altijd gelijk zonder tegenspraak. Tijd dat daat eens een einde aan komt.

 • Daan Roos

  Er bestaan Internationale organisaties om zulke onderzoeken te overzien en bedrog te verhinderen.

 • Eduardo Van hoyweghen

  De Russen willen gewoon aan de weet komen hoe de Engelse geheime diensten zijn te werk gegaan.

 • Bert Giels

  Dit is hetzelfde dan de drugsbendes in Antwerpen laten mee te werken in het onderzoek naar hen. Komaan... je laat de dader toch niet meedoen in het onderzoek. Zo kunnen ze nog meer leugens de wereld in verspreiden.

 • Christine Laevers

  Michael Aerts : de nagel op de kop. Hoelang heeft die komedie niet geduurd ? Dat de Russen nu eisen om betrokken te worden bij het onderzoek is in feite een diplomatische knieval, ook al is dat voor velen moeilijk te vatten.

Video