Rusland claimt succesvolle vaccintesten op militairen

De Russische minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko.
via REUTERS De Russische minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko.
Rusland zegt met succes coronavaccins te hebben uitgetest op vrijwilligers uit het leger. “Er werden geen complicaties of neveneffecten vastgesteld”, kopt de Russische legerkrant Krasnaya Zvezda (Rode Ster). Eind volgende maand wil Rusland de klinische testen afronden. Het Chinese leger heeft intussen een vaccin tegen het coronavirus goedgekeurd voor gebruik door militairen. 

De Russische minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko zei afgelopen weekend dat Rusland zich voorbereidt om de vaccins en ander relevant medisch materiaal wereldwijd te verkopen. 

De voorbije maanden is in het land hard gewerkt aan het ontwikkelen van een vaccin nu het aantal besmettingen er is opgelopen tot meer dan 640.000 (met ruim 9.000 doden). Alleen de Verenigde Staten en Brazilië zijn harder geraakt door het nieuwe coronavirus. In de meeste Russische regio’s waren tot voor kort strikte lockdownbeperkingen in voege. Die beperkingen, die een erg nefaste invloed op de economie hadden, werden eerder opgeheven eens de besmettingsgraad een dalende trend aangaf. 

China keurt coronavaccin goed voor gebruik door militairen

In China is dan weer een vaccin ontwikkeld door de onderzoeksafdeling van het leger en het biotechbedrijf CanSino. Dat meldt maandag dat de Centrale Militaire Commissie van China het vaccin op 25 juni voor één jaar heeft goedgekeurd. 

In een melding aan de Hongkongse beurs, waar CanSino genoteerd staat, laat het bedrijf weten dat het vaccin “een goed veiligheidsprofiel” heeft en potentieel werkzaam is. Hoe het binnen het enorme Chinese leger gaat worden toegepast, is nog niet duidelijk. Zowel het leger als het ministerie van Defensie gingen niet in op vragen.

Lees ook:

De proefkonijnen die het coronavaccin gaan uittesten: “Aan de zijlijn blijven staan is niets voor mij” (+)

“We hadden veel sneller een vaccin kunnen hebben”: professor Jan De Maeseneer legt vinger op de wonde (+)




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.