Rusland boos over beschuldigingen van vergiftiging "zonder bewijzen"

Vladimir Poetin.
Photo News Vladimir Poetin.
Rusland staat de beschuldigingen "zonder bewijzen" en de ultimatums van Londen niet toe. Dat is de reactie van het Kremlin nadat Londen uitleg van Moskou geëist had over de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal (66) in Engeland. 

Het Kremlin roept op "het gezond verstand" te gebruiken. Rusland dreigde ermee terug te slaan als Londen sancties zou treffen tegen Russische media in Groot-Brittannië. "Moskou staat de beschuldigingen zonder bewijzen en zonder verificatie en de taal van ultimatums niet toe", zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, op een persconferentie. "Rusland heeft niets te maken met wat in Groot-Brittannië gebeurd is."

"We hopen dat het gezond verstand zal zegevieren en dat andere landen zich op zijn minst afvragen of er al dan niet bewijs bestaat en of de verwijten tegen Moskou terecht zijn", aldus de woordvoerder. Hij herhaalde dat Rusland "openstaat voor elke medewerking aan een onderzoek naar de oorzaken van het incident".

De Britse premier Theresa May vergadert vandaag met haar Nationale Veiligheidsraad over eventuele sancties tegen Rusland. De Britse regering dreigde ermee de vergunning van de televisiezender RT (Russia Today) in te trekken. Het Kremlin verzekerde dat het zou terugslaan als Londen "illegale acties tegen Russische media in het Verenigde Koninkrijk" onderneemt.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bert Giels

  Rusland blijft telkens dezelfde strategie toepassen. Ze plegen acties en nadien roepen ze dat er geen bewijzen zijn terwijl die er wel zijn. Dan gaan ze diverse theorieen verzamen om zo verwarring te zaaien. Wordt het eens geen tijd om Russia Today te verbannen?

 • Nick Blomme

  Nochtans waren de eerste reacties van bepaalde Russische Tv-zenders nogal bevestigend over deze aanslag en hoe oververdiend het allemaal was. Hebben bepaalde Russische parlementsleden voor de camera deze aanslag maar al te graag toegejuicht. Geef Poetin een paar maanden en wij krijgen een quasi bevestiging dat zij er achter zitten.

 • Hubert Wouters

  De Britten zouden beter hun schulden aan Europa betalen.

 • pierre De Smet

  Als het echt de Russen zijn geweest wel dan zijn ze heel dom te werk gedaan met een gif ( ?) dat naar hun zou verwijzen , denk dat er andere manieren zijn om iemand na al die tijd het zwijgen op te leggen .

 • Jan Maarten

  Die medewerking kennen we al, tegenwerking zoals voor MH-17 met valse gegevens en videos. Poetin moet zich maar eens beraden wat hij allemaal bezig is : Oekraïne, Syrië, GB,...