Rusland begraaft doden na brand in nucleaire duikboot: "Missie was staatsgeheim”

EPA
De veertien Russische officieren die maandag om het leven kwamen bij een brand in een Russische duikboot, worden vandaag in Sint-Petersburg begraven. De begraafplaats waar de uitvaart plaatsvindt, wordt streng bewaakt en afgeschermd van het publiek.

Het ongeval deed zich voor aan boord van een kernonderzeeër in de Barentszzee, maar over de precieze omstandigheden is niets bekendgemaakt. Wat de opdrachten van de bemanningsleden waren, en wat de onderzeeër ter plaatse deed, is een "staatsgeheim".

Dat is meteen ook de reden waarom de pers geen toegang heeft tot de Serafimovski-begraafplaats in Sint-Petersburg. "U moet begrijpen dat de identiteit van de meeste mensen die hier verzameld zijn geheim is en dat hun gezichten niet kunnen worden getoond", zegt een afgevaardigde van het ministerie van Defensie.

REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van loocke

    Tja, de Russen kennende, nu maar hopen dat er geen radioactiveit ontsnapt. Altijd geheimzinnig doen. Tsjernobyl, de koersk,nu dit weer. Als dit hun toptechnologie is hoeft Europa niet te vrezen voor een invasie

  • DIRK VAN BRUSSEL

    Dat wetenschappelijk onderzoek waarvoor zeven top kapiteins nodig waren was dus staatsgeheim ! Russische waarheid.