Rus stuurt huurmoordenaar af op rijke ouders, zij zetten hun dood in scène om zoon in de val te lokken

Rv
Overtuigend genoeg, deze foto's? Dat was dan ook net de bedoeling van de politie. Deze man en vrouw moesten dood lijken, zodat hun zoon zou geloven dat de huurmoordenaar zijn werk gedaan had.

De 22-jarige Rus wilde zo snel mogelijk de erfenis van zijn rijke ouders in Sochi opstrijken. Lees: ze moesten op jammerlijke wijze aan hun einde komen.

Omdat de jongeman niet zelf zijn handen vuil wilde maken, schakelde hij een zogezegde zware crimineel in. Die kreeg niet alleen een plattegrond van het huis, maar ook tips om zowel de bewakingscamera's als de waakhonden te omzeilen. Een niet onbelangrijk 'detail': ook zijn tienjarige zus wilde hij uit de weg geruimd zien. Als hij bewijs van de moorden onder ogen kreeg, zou hij omgerekend 43.000 euro op tafel leggen.

Undercover agent
Wat de zoon echter niet wist, was dat de huurmoordenaar in werkelijkheid een undercover politieagent was. Toen zijn ouders het gruwelijke plan te horen kregen, moesten ze even slikken. Maar ze besloten het spelletje mee te spelen en lieten zich fotograferen onder het 'bloed', alsof ze net doodgestoken waren.

Meteen nadat de zoon het bedrag overhandigd had, werd hij in de boeien geslagen. Hij ging snel over tot bekentenissen, meer zelfs: hij bleek ook al twee keer het plan opgevat te hebben om zelf toe te slaan. "Hij stond bijvoorbeeld al eens op het punt om pillen in hun kookpot te gooien om hen te vergiftigen, maar zijn vader rook onraad", aldus een politiebron.

"Ik ben hier maanden mee bezig geweest", klonk het uit de mond van de dader. "Ze begrepen mij niet, ik was helemaal klaar met hen." Hij riskeert nu vijftien jaar cel. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Camp

  De enige juiste handeling, ervenisrecht afschaffen. Kinderen hebben er niet voor gewerkt dus hoeven ze het ook niet te krijgen. Idemdito voor familie. De” enige die kan erven is de langstlevende van eht koppel. Probleem definitief iopgelost. Is dat zo moeilijk?

 • karien denil

  15 j in de gevangenis in Rusland…daar zullen geen kerstmalen te "krijgen" zijn !!! Goed zo !! en waarschijnlijk ook EFFECTIEF 15 jaar en geen halvering of enkelbandje zoals hier…hier waren er al waarschijnlijk procedurefouten ontdekt en ook : ze waren niet dood,ze hebben gedaan alsof, de zoon is in de luren gelegd : dus : onze Rechters zouden vrijspraak beslissen en n schadevergoeding bovenop

 • george patrick martou

  velen vragen zich af 15 jaar maar ? maar gelieve te noteren dat er geen misdrijf is gepleegd hé ! die ouders zijn NIET dood ! er was wel een intentie om te doden of te laten vermoorden en dat is toch wat anders ! dus te begrijpen .....

 • paul van de velde

  Dat is wel degelijk meer dan hier waar de straffen gedeeld door 3 moeten gerekend worden.

 • george patrick martou

  ja ok 15 jaar maar zijn ouders zijn dus NIET dood hé ( gelukkig maar !) de intentie is er wel maar geen resultaat, geen slachtoffers zodus 15 jaar voor het PLANNEN van een moord !