Rus rijdt mensen op trottoir dood “na inhalatie van lachgas”

Beelden van de vreselijke crash
YouTube Beelden van de vreselijke crash
Een 30-jarige dronken Rus heeft in zijn BMW meerdere mensen aangereden op het trottoir van de boulevard Nevsky Prospekt in Sint-Petersburg. Een 40-jarige Amerikaan en een 39-jarige vrouw uit Moskou kwamen daarbij om het leven, melden lokale media. De man zou vlak voor het ongeluk lachgas uit een ballon hebben ingenomen.

Volgens de politie raakten in de nacht van zaterdag op zondag drie anderen gewond bij de gruwelijke crash op de bij toeristen populaire boulevard. De politie stelt ook dat er geen aanwijzingen zijn voor terrorisme. De bestuurder is na een avondje stappen vermoedelijk buiten bewustzijn geraakt door het inhaleren van lachgas uit een ballon.

Boetes

Bestuurder Murad K., die sinds november vorig jaar geen rijbewijs meer had en eerder tientallen verkeersboetes kreeg, is opgepakt. Op foto’s die hij zelf op zijn sociale media heeft gezet, blijkt dat hij een opvallende voorkeur heeft voor wapens en snelle auto’s.

De media publiceerden videobeelden van de auto die met zeer hoge snelheid op het trottoir rijdt en die daar verschillende mensen greep.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Delafontaine

  Aan de naam te zien, duidelijk geen Rus, maar een Tsjetsjeen of Dagestaniër, beiden autonome republieken in de Russische federatie.

 • Sobek Wessels

  Alle wagens zouden een GPS begrenzer moeten hebben ! Dan kan niemand nog veel te snel rijden !! Maar ja de Grote luxe merken en de Rijken zijn hier weeral tegen ! Er zou wereldwijd zoveel minder leed in het verkeer zijn ?

 • Rudi Swinnen

  Iemand met zo een naam met een snelle BMW .. geen goede combinatie

 • roland de bruyne

  Als die dat hier doet krijgt hij misschien 15 jaar en na 5 jaar opnieuw vrij dank zij de nog steeds geldende wet Lejeune waar onze politiekers al jaren iets gingen aan veranderen. In Rusland gaat die levenslang zitten in een gevangenis in Siberië.