Rumoer in VS om advertentie met interraciaal koppel

OldNavy
Kledingketen Old Navy heeft steun gekregen van de zoon van een van Amerika's invloedrijkste senatoren na kritiek op een advertentie met een interraciaal echtpaar. Nadat Jack McCain, zoon van voormalige presidentskandidaat John McCain, Old Navy complimenteerde voor de advertentie, wordt de keten bedolven onder steunbetuigingen van gemengde echtparen in de VS.

"Donder op", tweette Jack, helikopterpiloot bij de marine en zelf getrouwd met de zwarte militair Reneeitchka, richting de Amerikanen die Old Navy sinds vrijdag bekritiseren.

De keten, eigendom van kledingbedrijf GAP, tweette toen de advertentie om klanten te wijzen op een extra korting. In de advertentie zijn een blanke vader en een zwarte moeder te zien met hun interraciaal kind. De negatieve reacties varieerden van "écht walgelijk" tot "het ondersteunt de genocide op het blanke ras".

Mary Whittier op Twitter: "Je hebt een blanke moeder en een blanke vader nodig om een blank kind te krijgen." Maar nadat Irak-veteraan Jack McCain stelling nam en foto's tweette van hem en zijn vrouw, begon het foto's te regenen op Twitter van soortgelijke gemengde stellen. Niet alleen uit de VS.

"Bedankt #OldNavy voor het tonen van de realiteit van mijn familie in jullie advertenties", twitterde Farah Stockman. Op een foto is zij als kind te zien samen met haar zusje en haar zwarte moeder en blanke vader. "Al 11 jaar bij elkaar", laat Angel Parmar weten bij een foto met haar blanke vriend. "Liefde overwint."

"Racisten"

De blanke Kimberly Hurd laat in een tweet, met een foto van haar zwarte man en drie jongens, Old Navy weten dat haar kinderen alleen maar kleding dragen van de keten. "Ons gezin bedankt jullie voor de diversiteit in jullie advertenties", schrijft Hurd. En Tia Brumbelow is voortaan vaste klant van het bedrijf, dat zo'n 1.100 winkels heeft. "Ik denk dat mijn  fantastische gezin heel snel nieuwe spullen nodig heeft", laat ze de keten uit San Francisco weten.

Old Navy reageerde op de kritiek door te benadrukken dat het "een merk is met een trotse historie op het gebied van diversiteit". "Bij Old Navy is iedereen welkom", benadrukt het bedrijf.

Militair McCain tweette na de eerste foto van hem en zijn vrouw snel nog een tweede. "Ik hoop dat deze jullie ook razend maakt, onwetende racisten", schrijft hij bij een foto van het stel. Hij is gehuld in een mooi marine-uniform, zijn vrouw in een bruidsjurk. "Dit was onze huwelijksdag."