Ruim helft enkelbanden in Nederland tijdelijk uitgevallen door telecomstoring

ANP
Tijdens een storing van telecomaanbieder Tele2 afgelopen weekend blijken in Nederland bij honderden mensen de enkelbanden te zijn uitgevallen. 

De storing begon vrijdag. Het ging op bepaalde momenten om maximaal 450 van de ongeveer 700 enkelbanden. Met alle banden was zondagochtend de verbinding weer hersteld, meldt het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid.

Na de problemen kwam de door enkelbanden opgeslagen informatie over de locaties van de dragers tijdens de storing alsnog beschikbaar. Uit een eerste analyse blijkt een "regulier" beeld. De meeste mensen met enkelband zouden ook niet hebben geweten dat de verbinding was uitgevallen.

 Klanten betreden een winkel van telecomaanbieder Tele2.
ANP Klanten betreden een winkel van telecomaanbieder Tele2.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Willaert

  Scenario voor Hollywood prent

 • Jan De Smet

  Is toch geen straf dus speelt geen rol. Een enkelband wil enkel zeggen dat je op bepaalde uren buiten mag, en op bepaalde uren moet thuis zijn. Niks meer of minder dan de gemiddelde getrouwde echtgenoot.

 • Pieter Andre Winters

  Hier in België is het juist andersom. Hier weet de overheid na enkele dagen pas dat crimineel x zijn enkelband heeft doorgeknipt.

 • Peter Buyck

  Tja wie krijgt zo'n band? De kleine crimineel die baat heeft van zo'n straf en te licht is voor gevangenis. En zo'n kleine crimineel krijgt als motivatie nog mee: schend de voorwaarden en je mag op staatshotel... dus zo'n gasten blijven binnen.

 • Guy Miserez

  oei en die wisten dat niet