Ruim 16 miljoen Amerikanen denken dat chocolademelk van bruine koeien komt

thinkstock
Ongeveer zeven op de honderd volwassen (!) Amerikanen gelooft dat chocolademelk uit de uiers van bruine koeien komt, en dat is geen grap. Een rondvraag door de nationale raad voor de zuivel bracht dit aan het licht, zo meldt The Washington Post.

Dat komt toch neer op 16,4 miljoen Amerikanen die met deze waanvoorstelling door het leven gaan. De krant wijt de misvatting aan het feit dat Amerikanen geen voeling meer hebben met de landbouwindustrie die achter onze voeding zit. Zo weten velen ook niet dat rozijnen eigenlijk druiven zijn en dat zogenaamde babywortelen gewone wortelen zijn die klein zijn versneden.

"We zijn zo geconditioneerd dat we denken dat wanneer je voedsel nodig hebt, je naar de winkel moet. Ons onderwijssysteem leert kinderen niet meer waar onze voeding vandaan komt", klaagt Cecily Upton, mede-oprichter van FoodCorps, een ngo voor de verspreiding van kennis over landbouw en voeding.
46 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • petra edens

  16 miljoen stemmen voor Trump.....

 • RD DR

  De meeste zijn dan ook idioten.

 • ISABEL FRANCOIS

  En het gaat nog een stapje verder,enkel en alleen van de chocolademelk van de bruine koe mag Koetjesreep gemaakt worden..ahja..☻

 • MUSTAFA Peeters

  Ik dacht eerst da zullen wel kinderen zijn maar toen Las ik dat het over volwassen Amerikanen ging. Zouden dat dezelfde Amerikanen zijn die geloofden dat Trump the swamp zou drained of healthcare verbeteren of tegen het establishment zijn tvv de werkende klasse?

 • Est Al naar de wuppe

  En de Milka chocolade komt van die paars witte koe toch?Ja toch, volgens tv reclame wel.